Site icon NewsIT

Λάθη στον Χριστόφια καταλογίζει ο Ταλάτ

07.02.2010 | 18:38
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

O τουρκοκύπριος ηγέτης ισχυρίζεται ότι ο πρόεδρος Χριστόφιας δεν κατάφερε να απαλλαγεί από την εμμονή της επιβολής χρονοδιαγραμμάτων.

Σε συνέντευξη στην εφημερίδα ” Η Καθημερινή” της Κύπρου, ο Μεχμέτ Αλί Ταλάτ αναφέρει ότι ο πρόεδρος Χριστόφιας είχε ενδοιασμούς για συνέχιση των συνομιλιών έως τον Μάρτιο, και απορρίπτει τη θέση ότι ως υποψήφιος για τις λεγόμενες εκλογές στα κατεχόμενα, δεν θα μπορεί να λειτουργήσει ελεύθερα στις συνομιλίες.

Υπογραμμίζει ωστόσο, ότι κατά τη διάρκεια των εντατικών συνομιλιών σημειώθηκε πρόοδος και ότι με πολύ λίγη προσπάθεια μπορεί να υπάρξει συμφωνία επί διαφόρων ζητημάτων.

Για τις εγγυήσεις και την ασφάλεια, ο Τουρκοκύπριος ηγέτης σημειώνει ότι μπορούν να συζητηθούν αμέσως στο πλαίσιο πενταμερούς διάσκεψης, διαδικασία, όμως, την οποίαν απορρίπτει η ελληνοκυπριακή πλευρά, η οποία, ισχυρίζεται, φέρει και την ευθύνη. 

Ο Μεχμέτ Αλί Ταλάτ θεωρεί το εδαφικό ως μεγάλο και σοβαρό πρόβλημα για το οποίο, αναφέρει, δεν θέλει από τώρα να ανησυχήσει το λαό του και το χαρακτηρίζει ως ένα πολύ ευαίσθητο ζήτημα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version