Δευτέρα, 28 Οκτ.
22oC Αθήνα

Laura Ingalls Wilder: Έτσι δημιουργήθηκε το Doodle της Google

Laura Ingalls Wilder: Έτσι δημιουργήθηκε το Doodle της Google

Η Laura Ingalls Wilder γεννήθηκε το 1867 σε μια ξύλινη καλύβα στο Big Woods του Ουισκόνσιν και τα βιβλία της “Μικρό Σπίτι στο Λιβάδι” όπου εξιστορούσε τα ταξίδια της οικογένειάς της θεωρήθηκαν επίτευγμα της πρώιμης αμερικανικής λογοτεχνίας.

Η επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά της δεκαετίας του 1970 που βασίστηκε στα βιβλία της Laura Ingalls Wilder δημιούργησε “λεγεώνες” νέων οπαδών της δουλειάς της.

Η δημιουργική ομάδα της Google υποδέχθηκε με ενθουσιασμό τα νέα για την απόφαση να γιορτάσουν με doodle τα 148 χρόνια από τη γέννησή της.


Αποφάσισαν να συνδυάσουν την τέχνη της φωτογραφίας και της… βελόνας! Το πρώτο βήμα για το νέο doodle ήταν να φτιάξουν τις κούκλες της Laura και της αδερφής της Mary με τη μέθοδο needle felting.

Αφού σχηματίζονται οι μορφές των σωμάτων, στη συνέχεια προστίθενται οι λεπτομέρειες όπως τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, τα μαλλιά και τα ρούχα.

Μετά τις φιγούρες της Laura και της Mary και επειδή, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν, δεν είχαν εύκαιρο ένα τοπίο από λιβάδι στο Βανκούβερ του Καναδά για τη φωτογράφηση, δημιούργησαν το δικό τους τεχνητό τοπίο από το οποίο φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει το χαρακτηριστικό μικρό σπίτι.

Συγκινημένη η ομάδα της Google ελπίζει το doodle της Laura και της Mary να αγγίξει και τα εκατομμύρια χρηστών του διαδικτύου που χρησιμοποιούν τη δημοφιλή μηχανή αναζήτησης.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε