Κόσμος

Λαβρόφ: Ο πόλεμος στη Συρία μπορεί να τερματιστεί πρωτίστως με τη βία!

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε σήμερα ότι διαθέτει πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες κάποιες ευρωπαϊκές χώρες εξετάζουν το ενδεχόμενο να σαμποτάρουν τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις για τη Συρία επειδή αισθάνονται παραγκωνισμένες.

Ο Λαβρόφ υπογράμμισε ότι ελπίζει πως οι ευρωπαϊκές χώρες δεν θα αποπειραθούν να καταστρέψουν τις ειρηνευτικές συνομιλίες για τη Συρία, που θα πραγματοποιηθούν στις 23 Ιανουάριου στην Αστάνα.

Παράλληλα ο Ρώσος υπουργός εκτίμησε ότι ο πόλεμος στη Συρία και σε άλλες χώρες της περιφέρειας μπορεί να τερματιστεί πρωτίστως με τη βία.

«Ο πόλεμος μπορεί να τερματιστεί και τα δικαιώματα των χριστιανών, των μουσουλμάνων και των άλλων ανθρώπου που έχουν ζήσει όλη τους τη ζωή στη Συρία, σε άλλες περιφερειακές χώρες, μπορεί να διασφαλιστεί πρωτίστως μέσω της χρήσης βίας. Διότι είναι απαραίτητο να καταπολεμηθεί η τρομοκρατία και να καταπολεμηθεί εντελώς. Αυτό κάνουμε. Βοηθάμε τον συριακό στρατό και τις πολιτοφυλακές, που μαζί (…) πολεμούν κατά της τρομοκρατίας», εξήγησε ο Λαβρόφ.

Μάλιστα ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας τόνισε ότι προτού η Μόσχα επέμβει στον συριακό πόλεμο υπέρ του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, η Δαμασκός κινδύνευε να πέσει σε δύο με τρεις εβδομάδες.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τούρκοι επιστήμονες διαφωνούν μεταξύ τους για το αν τα 6,2 Ρίχτερ της Κωνσταντινούπολης είναι «προάγγελος» μεγαλύτερου σεισμού
Κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, ότι η συνέχεια του ρήγματος προς τα ανατολικά και μέχρι το ρήγμα που έδωσε τον σεισμό του 1999 δεν έχει «σπάσει» ακόμη
Ο εμβληματικός ναός της Αγίας Σοφίας στην «καρδιά» της Κωνσταντινούπολης
Καλοστημένη επιχείρηση πώλησης πλαστών προϊόντων πολυτελείας – Κινέζοι εκμεταλλεύονται το αλαλούμ με τους δασμούς του Τραμπ
Χωρίς λογότυπο, αλλά με υποτιθέμενη ίδια ποιότητα και σχεδιασμό, πωλούν σε εξευτελιστικά χαμηλές τιμές, π.χ. μία επώνυμη τσάντα 38.000 δολαρίων, μόλις 1.400
Τσάντα Louis Vuitton στο Παρίσι 1