Κόσμος

Λεφτά από «ματωμένα διαμάντια» σε Κυπριακές offshore; Σάλος στην Αρμενία, σιωπή στην Κύπρο

Το off shore σκάνδαλο που ξέσπασε προ ενός μηνός στην Αρμενία, προκαλεί πολιτικό τσουνάμι στην χώρα του Καυκάσου, αλλά τα απόνερά του δεν άργησαν να φτάσουν και στην Κύπρο. Εμπλέκεται και η ελίτ του πολιτικοθρησκευτικού κατεστημένου της χώρας σε "ύποπτη" Κυπριακή offshore.

Η αρμενική υπηρεσία του Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL) λοιπόν έθεσε καίρια ερωτήματα στον Γενικό Εισαγγελέα της Κυπριακής Δημοκρατίας, Πέτρο Κληρίδη, όσον αφορά στο εν λόγω σκάνδαλο και ειδικά για το κατά πόσον ένας μέτοχος υπεράκτιας εταιρείας μπορεί να εγγραφεί στην Κύπρο εν αγνοία του ιδίου.

Απαντώντας στο RFE/RL, ο κύριος Κληρίδης είπε: “Μίλησα με τον Αρμένιο Γενικό Εισαγγελέα. Με ενημέρωσε για το εν λόγω ζήτημα μόλις πριν λίγα λεπτά…. Όμως αυτό το ακούω για πρώτη φορά. Ο ομόλογός μου υποσχέθηκε να μου υποβάλλει όλα τα απαραίτητα έγγραφα και θα προβώ σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να δώσω μια απάντηση”.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ newsit.com.cy

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το Ιράν είχε απευθείας συνομιλίες με τις ΗΠΑ – «Δεν επιστρέφει στις διαπραγματεύσεις αν δεν σταματήσει τις επιθέσεις το Ισραήλ»
«Οι συνομιλίες περιλάμβαναν μία συζήτηση πρότασης των ΗΠΑ που αποσκοπεί στη δημιουργία μίας περιφερειακής κοινοπραξίας που θα εμπλουτίζει ουράνιο εκτός του Ιράν» ανέφερε διπλωμάτες στο Reuters
Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν Αλί Χαμενεΐ 1