Σάββατο, 20 Ιουλ.
31oC Αθήνα

Lego και Sesame Street ενώνουν τις δυνάμεις τους για τα παιδιά προσφύγων

Lego Sesame Street
Φωτογραφία legofoundation.com

Και οι δυο έχουν συνδέσει το “όνομά” τους με τα παιδιά. Η μια (Lego) μέσα από τα παιχνίδια της και η δεύτερη (Sesame Street) μέσα από την ομώνυμη τηλεοπτική σειρά. Τώρα, ενώνουν τις δυνάμεις τους για να βοηθήσουν παιδιά προσφύγων.

Το Ίδρυμα Lego δώρισε 100 εκατομμύρια δολάρια στο Sesame Workshop, τη μη κυβερνητική οργάνωση πίσω από την τηλεοπτική σειρά που έχει… μεγαλώσει γενιές και γενιές, τη Sesame Street. Στόχος να βοηθηθούν τα προσφυγόπουλα από τη Συρία ή από τη μειονότητα των Ροχίνγκια (που ζουν κυρίως στην πολιτεία Ρακίν της Μιανμάρ).

Το Sesame Workshop θα αναλάβει να διανείμει εκπαιδευτικά παιχνίδια στα προσφυγόπουλα. Τα παιδιά θα πάρουν βιβλία με παραμύθια, παιχνίδια, βίντεο και παζλ με τις δημοφιλείς μαριονέτες από το Sesame Street.

LEGO Foundation – Learn Through Play

We’re thrilled to announce a $100M grant from LEGO Foundation to support the work of Sesame Workshop and partners, promoting play-based learning for young children affected by the Rohingya and Syrian crises. Read more here: http://lego.build/LearnThroughPlay

Gepostet von LEGO am Mittwoch, 5. Dezember 2018

“Παρέχοντας στα παιδιά, που ζουν μέσα σε κρίση, γνώση που βασίζεται στο παιχνίδι μπορούμε να βοηθήσουμε ώστε να περιοριστούν οι βλαβερές και μακροχρόνιες επιπτώσεις του εκτοπισμού και του τραύματος”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του ιδρύματος της Lego, Τζον Γκούντγουιν.

Το Ίδρυμα Lego έχει μερίδιο 25% στη δανέζικη εταιρία κατασκευής παιχνιδιών και ιδρύθηκε από την ιδιοκτήτρια οικογένεια της εταιρίας.

Το Ίδρυμα Sesame θα συνεργαστεί με οργανισμούς όπως η BRAC που εδρεύει στο Μπαγκλαντές -η μεγαλύτερη παγκοσμίως ΜΚΟ αναπτυξιακή οργάνωση- για να προσεγγίσει παιδιά που έχουν πληγεί από τις κρίσεις στην Συρία και στις κοινότητες των Ροχίνγκια.

Περισσότεροι από 700.000 Ροχίνγκια μουσουλμάνοι αναγκάστηκαν να φύγουν από την πατρίδα τους για να γλιτώσουν από τις επιχειρήσεις καταστολής του στρατού της Μιανμάρ τον περασμένο χρόνο, σύμφωνα με τις υπηρεσίες του ΟΗΕ. Οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα και ακτιβιστές Ροχίνγκια τοποθετούν τον αριθμό των νεκρών από τις επιχειρήσεις αυτές σε χιλιάδες.

Σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNCHR), 68,5 εκατομμύρια άνθρωποι είναι εκτοπισμένοι σε όλο τον κόσμο. Ανάμεσά τους βρίσκονται και περίπου 25 εκατομμύρια πρόσφυγες, οι μισοί και πλέον από τους οποίους είναι κάτω των 18 ετών.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις