Παρασκευή, 26 Ιουλ.
27oC Αθήνα

Λέτα: “Η κυβέρνηση είναι πιο ισχυρή, δεν χρειάζεται ανασχηματισμός”

Λέτα: “Η κυβέρνηση είναι πιο ισχυρή, δεν χρειάζεται ανασχηματισμός”

Αισιόδοξος για το μέλλον της κυβέρνησής του εμφανίστηκε ο Ενρίκο Λέτα, παρά την χθεσινή αποχώρηση από την κυβερνητική συμμαχία του κόμματος Φόρτσα Ιτάλια του Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

«Η κυβέρνησή μου είναι πιο ισχυρή από ότι στο παρελθόν. Δεν θα χρειαστεί ανασχηματισμός κανενός είδους», δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας ζήτησε από τα μέλη της κυβέρνησης που δεν έδωσαν χθες ψήφο εμπιστοσύνης σε αυτήν «να βγάλουν τα συμπεράσματα που πρέπει», καλώντας εμμέσως πλην σαφώς τους υφυπουργούς που ανήκουν στο κόμμα του Σίλβιο Μπερλουσκόνι να παραιτηθούν.

Οι πέντε συντηρητικοί υπουργοί της κυβέρνησης Λέτα ανήκουν όλοι στην νεοσυσταθείσα πολιτική δύναμη Νέα Κεντροδεξιά υπό τον Αντζελίνο Αλφάνο, η οποία συνεχίζει να μετέχει στην κυβερνητική πλειοψηφία.

«Η παροχή ψήφου εμπιστοσύνης από την γερουσία με 171 ψήφους, είναι ένα σημαντικό αποτέλεσμα, το οποίο μας ενθαρρύνει να συνεχίσουμε την πορεία μας. Τους επόμενους μήνες θα επιταχύνουμε την όλη εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων», δήλωσε ο επικεφαλής της κυβέρνησης της Ρώμης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Μπερλουσκόνι αποσύρει την υποστήριξή του στην κυβέρνηση Λέτα

Ούτε το 2014 θα πληρώσουν φόρο πρώτης κατοικίας οι Ιταλοί

Λέτα: Μέχρι και 12 δισεκ. ευρώ “θα εξοικονομηθούν από τις ιδιωτικοποιήσεις”

Αισιόδοξος ο Λέτα: “Η σταθερότητα θα αυξηθεί στη χώρα”

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε