Κόσμος

Λέτα: Μέχρι και 12 δισεκ. ευρώ “θα εξοικονομηθούν από τις ιδιωτικοποιήσεις”

Ιδιωτικοποιήσεις συνολικής αξίας έως και 12 δισεκατομμυρίων ευρώ ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Ενρίκο Λέτα, με στόχο την μείωση του δημόσιου χρέους της χώρας.

Στις κύριες ιδιωτικοποιήσεις ο Ιταλός πρωθυπουργός συμπεριέλαβε το βασικό ποσοστό του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας των «Μεγάλων Σιδηροδρομικών Σταθμών» της χώρας, της δημόσιας επιχείρησης ασφαλίσεων Sace, όπως και μέρος του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας υδρογονανθράκων Eni, των ναυπηγείων Fincantieri και της εταιρίας Enav, που παρέχει υπηρεσίες και υποδομές για τις αεροπορικές συνδέσεις της χώρας.

Ο Λέτα σημείωσε ότι η κυβέρνηση υπολογίζει ότι από το σύνολο των ιδιωτικοποιήσεων υπολογίζεται ότι μπορούν να εισπραχθούν από 10 ως 12 δισεκατομμύρια ευρώ, τα οποία «θα χρησιμοποιηθούν κατά 50% για την μείωση του δημόσιου χρέους και κατά το υπόλοιπο ήμισυ για την αύξηση κεφαλαίου του Ιταλικού Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων (Cassa Depositi e Prestiti)».

Παράλληλα, ο κεντροαριστερός πρωθυπουργός παρείχε την διαβεβαίωση ότι οι Ιταλοί δεν πρόκειται να καταβάλουν ούτε την δεύτερη προβλεπόμενη δόση του φόρου πρώτης κατοικίας, που τυπικά έληγε τον επόμενο μήνα. Δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί λεπτομερώς η κάλυψη του κενού εσόδων που αναμένεται να προκύψει, αλλά ο Λέτα υπογράμμισε ότι το πρόβλημα πρόκειται να διευθετηθεί εντός των αμέσως προσεχών ημερών.

Η καταβολή της πρώτης δόσης του φόρου ιδιοκατοίκησης τον περασμένο Ιούνιο είχε ανασταλεί, μετά τις πιέσεις κυρίως της κεντροδεξιάς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αισιόδοξος ο Λέτα: “Η σταθερότητα θα αυξηθεί στη χώρα”

Οι Ιταλοί στηρίζουν την κυβέρνηση Λέτα, σύμφωνα με δημοσκόπηση

Ο Ιταλός πρωθυπουργός στέλνει μήνυμα στη Γερμανία: Ασχοληθείτε με την ανάπτυξη

Στις 12.000 ευρώ το αφορολόγητο στην Ιταλία

Λέττα: Έχουμε καλύψει τα μισά της απόστασης

 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Δεν θέλουμε πόλεμο με την Κίνα» λέει ο Υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ – «Ο στρατός τους έχει πολύ μεγάλη παρουσία στο δυτικό ημισφαίριο»
«Θα επιδείξουμε αποφασιστικότητα απέναντι στις απειλές του Πεκίνου», προειδοποίησε, παράλληλα, ο επικεφαλής του αμερικανικού Πενταγώνου
Ο Αμερικανός Υπουργός Άμυνας, Pete Hegseth
Βασιλιάς Κάρολος στο ιταλικό Κοινοβούλιο: Η ειρήνη δεν μπορεί ποτέ να θεωρείται δεδομένη
Ο Κάρολος θέλησε να μιλήσει ιταλικά και απευθυνόμενος στους βουλευτές και γερουσιαστές υπογράμμισε με αρκετή δόση χιούμορ ότι «ελπίζει να μην κατέστρεψε τη γλώσσα του Δάντη»
Ο Βασιλιάς Κάρολος μιλά στο ιταλικό κοινοβούλιο