Τετάρτη, 24 Ιουλ.
35oC Αθήνα

Λευκορωσία: Αποφυλακίστηκε πρόωρα ο ακτιβιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Αλες Μπελιάτσκι

Λευκορωσία: Αποφυλακίστηκε πρόωρα ο ακτιβιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Αλες Μπελιάτσκι

Ο Λευκορώσος ακτιβιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, Αλες Μπελιάτσκι, αποφυλακίστηκε ενάμιση χρόνο προτού εκτίσει το σύνολο της ποινής του.

Ο Μπελιάτσκι φυλακίστηκε τον Νοέμβριο του 2011 για φοροδιαφυγή, είναι επικεφαλής της οργάνωσης Viasna (Άνοιξη), που βοηθάει τα θύματα της κυβερνητικής καταστολής στη Λευκορωσία, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστός ο λόγος της πρόωρης αποφυλάκισής του.

Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο κατηγορείται συχνά για διώξεις αντιφρονούντων

Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας, Αλεξάντερ Λουκασένκο, βρίσκεται στην ηγεσία της πρώην σοβιετικής δημοκρατίας από το 1994 και οι αντίπαλοί του είχαν βγει στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν για τη νίκη του στις εκλογές του 2010.

Ο Μπελιάτσκι καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 4,5 ετών με την κατηγορία ότι διατηρούσε μυστικούς τραπεζικούς λογαριασμούς στην Πολωνία και την Λιθουανία.

Ο ίδιος είχε ισχυριστεί ότι οι λογαριασμοί ήταν απαραίτητοι για την οργάνωσή του, επειδή η κυβέρνηση της Λευκορωσίας δεν του επέτρεπε να διατηρεί λογαριασμό στη χώρα, με τους δυτικούς παρατηρητές να έχουν καταδικάσει τη σύλληψή του ως πολιτικά υποκινούμενη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αποκάλυψη Λουκασένκο: Προσφέραμε στην Σερβία τους S300

Αίγυπτος: Στη φυλακή γνωστός ακτιβιστής γιατί συμμετείχε σε διαδήλωση

Μαρτυρία σοκ του Ουκρανού ακτιβιστή: “Τους ζήτησα να με σκοτώσουν, γιατί δεν άντεχα”

Μεσαίωνας! Συγκλονισμένη η διεθνής κοινότητα από τον βασανισμό Ουκρανού διαδηλωτή που τον σταύρωσαν και του έκοψαν το αυτί

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε