Κόσμος

Λευκορωσία: Κλήση του Ουκρανού πρεσβευτή από το ΥΠΕΞ για το περιστατικό με τον πύραυλο

Η Λευκορωσία κάλεσε τον Ουκρανό πρέσβη αφού δήλωσε ότι κατέρριψε έναν ουκρανικό αντιαεροπορικό πύραυλο πάνω από το έδαφός της, ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Λευκορωσίας.

“Ζητήσαμε από την Ουκρανία να διενεργήσει εμπεριστατωμένη έρευνα για όλες τις συνθήκες εκτόξευσης του πυραύλου, να οδηγήσει εκείνους που ευθύνονται στη δικαιοσύνη και να λάβει συνολικά μέτρα προκειμένου να αποτρέψει την επανάληψη τέτοιων περιστατικών στο μέλλον. Το οποίο θα μπορούσε να οδηγήσει σε καταστροφικές συνέπειες για όλους”, ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Ανατόλι Γκλαζ.

Το υπουργείο Άμυνας της Λευκορωσίας δήλωσε πως η αντιαεροπορική άμυνά του κατέρριψε έναν ουκρανικό πύραυλο S-300 σήμερα το πρωί στη διάρκεια μιας από τις μεγαλύτερες πυραυλικές επιθέσεις της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας αφότου ξεκίνησε ο πόλεμος.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Χιλιάδες στην παρέλαση του gay pride στη Βουδαπέστη - Γύρισαν την πλάτη στην απαγόρευση του Όρμπαν
Τουλάχιστον 70 ευρωβουλευτές έχουν ανακοινώσει ότι θα δώσουν το παρών «για να πουν στον Βίκτορ Όρμπαν ότι δεν θα ανεχθούν να διαλύσει το ευρωπαϊκό σχέδιο και να ποδοπατήσει τα θεμελιώδη δικαιώματα»
Pride στη Βουδαπέστη
Το Ισραήλ είχε «διεισδύσει» στο πυρηνικό και αμυντικό πρόγραμμα του Ιράν και συνέλεγε πληροφορίες
Νέα έγγραφα που είδε η εφημερίδα The Times αποκαλύπτουν ότι η Μοσάντ συλλέγει πληροφορίες από το εσωτερικό του εχθρικού κράτους — και ενδέχεται να συνεχίζει να το κάνει.
Πυρηνικός σταθμός ηλεκτροπαραγωγής στο Μπουσέρ, νότιο Ιράν 3