Κόσμος

Λευκορωσία: Μέχρι τα τέλη του έτους θα συνταχθεί το νέο Σύνταγμα υπόσχεται ο πρόεδρος Λουκασένκο

Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο ανακοίνωσε σήμερα ότι το νέο Σύνταγμα της χώρας θα συνταχθεί μέχρι τα τέλη του έτους και στη συνέχεια θα τεθεί σε δημοψήφισμα.

Η Λευκορωσία συγκλονίζεται από διαδηλώσεις διαμαρτυρίας μετά τις προεδρικές εκλογές της 9ης Αυγούστου και τις κατηγορίες για νοθεία.

Όταν ρωτήθηκε για την ακριβή ημερομηνία του δημοψηφίσματος, ο Λουκασένκο είπε ότι θα αποφασιστεί σε συνεδρίαση της Εθνοσυνέλευσης.

«Πιστεύω ότι μπορούμε να συντάξουμε ένα προσχέδιο μέσα σε έναν χρόνο. Και ότι θα είναι έτοιμο μέχρι τα τέλη του επόμενου έτους», είπε αποφεύγοντας ωστόσο να αποκαλύψει τι αλλαγές θα προταθούν.

Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Δημοσκόπηση: «Διχάζουν» οι κινήσεις Τραμπ για την Ουκρανία – Το 36% κρίνει «ακραία» την επίθεση Ζελένσκι στο Οβάλ Γραφείο
Σύμφωνα με την δημοσκόπηση του YouGov για τον Economist, το 45% δεν εγκρίνει τους χειρισμούς του Τραμπ στον πόλεμο της Ουκρανίας, ενώ το 40% εκφράζει τη στήριξή του στον Αμερικανό πρόεδρο
Ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι και ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ στο Οβάλ Γραφείο