Κόσμος

Λευκορωσία: Χιλιάδες διαδηλωτές και πάλι στην πλατεία Ελευθερίας

Χιλιάδες πολίτες από τη Λευκορωσία συγκεντρώθηκαν και πάλι στην πλατεία Ελευθερίας διαμαρτυρόμενοι για το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών.

Στην πλατεία συνέρρεαν χιλιάδες πολίτες μεταδίδει το πρακτορείο TASS, προσθέτοντας ότι μαζί τους ενώθηκαν και πολλοί πιστοί μόλις τέλειωσε η λειτουργία στην καθολική εκκλησία και στην ορθόδοξη εκκλησία στη Λευκορωσία.

belarus
photo Reuters

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο, οι ειδικές δυνάμεις προσπαθούν να απωθήσουν τους συγκεντρωμένους από την πλατεία Ανεξαρτησίας, ενώ η αστυνομία τους προειδοποιεί από τα μεγάφωνα ότι οι διαμαρτυρίες τους δεν είναι νόμιμες, και ότι με τις ενέργειές τους προκαλούν.

Η αστυνομία ζήτησε από τους δημοσιογράφους να απομακρυνθούν, ενώ οι ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας δεν κάνουν χρήση βίας αλλά προσπαθούν παρατεταγμένοι να απωθήσουν τους διαδηλωτές από την πλατεία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Από τη μια γκάφα στην άλλη: Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Πιτ Χέγκσεθ διέρρευσε και σε άλλη συνομιλία απόρρητες πληροφορίες για την επίθεση στην Υεμένη
Στη δεύτερη συνομιλία συμμετείχε η σύζυγός του που είναι πρώην δημοσιογράφος, ο αδελφός του, ο δικηγόρος του και άλλα 10 άτομα - Οι κατηγορίες του Πενταγώνου και οι αντιδράσεις των Δημοκρατικών
Πιτ Χέγκσεθ
Συναγερμός για αεροπορικές επιδρομές στο Κίεβο, ισχυρές εκρήξεις στη Μικολάιφ μετά το τέλος της εκεχειρίας
«Καλούμε τους κατοίκους της πόλης να μεταβούν αμέσως στα πλησιέστερα καταφύγια και να παραμείνουν εκεί μέχρι τη λήξη του συναγερμού», ανακοίνωσε η στρατιωτική διοίκηση του Κιέβου
Συναγερμός σε πολλές πόλεις της Ουκρανίας 1