Κόσμος

Λευκός Οίκος: Ο πρόεδρος Μπάιντεν δεν προτίθεται να συναντηθεί με τον Κιμ Γιονγκ Ουν

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δεν σχεδιάζει να συναντηθεί με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, διαβεβαίωσε σήμερα ο Λευκός Οίκος.

Όταν ρωτήθηκε αν η διπλωματική προσέγγιση της Ουάσινγκτον απέναντι στη Βόρεια Κορέα θα μπορούσε να περιλαμβάνει και μια συνάντηση με τον Κιμ, όπως έκανε ο Ρεπουμπλικάνος πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι απάντησε: «Νομίζω ότι η προσέγγισή του θα είναι πολύ διαφορετική και δεν είναι αυτή η πρόθεσή του».

Την περασμένη εβδομάδα η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε ένα νέο είδος βαλλιστικού πυραύλου μικρού βεληνεκούς και η Ουάσινγκτον ζήτησε αμέσως να συγκληθεί η επιτροπή κυρώσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, που επέκρινε αυτή τη δοκιμή. Την Πέμπτη ο Μπάιντεν είπε ότι οι ΗΠΑ παραμένουν «ανοιχτές» σε μια διπλωματική λύση με τη Βόρεια Κορέα, παρά τις πυραυλικές δοκιμές, όμως ταυτόχρονα προειδοποίησε ότι θα υπάρξει απάντηση αν η Πιονγκγιάνγκ κλιμακώσει την κατάσταση.

Ο Τραμπ συναντήθηκε τρεις φορές με τον Κιμ και οι δυο τους αντάλλαζαν επιστολές, όμως στη συνέχεια οι σχέσεις τους πάγωσαν και η Πιονγκγιάνγκ διεμήνυσε ότι δεν επρόκειτο να συζητήσει περαιτέρω, παρά μόνο αν η Ουάσινγκτον αντέστρεφε την εχθρική πολιτική της.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα