Κυριακή, 20 Οκτ.
16oC Αθήνα

Liberation: Η εισβολή στο Bataclan διήρκεσε 2 λεπτά! Ευρωπαίος ένας από τους δράστες;

Φωτογραφία: Reuters
Φωτογραφία: Reuters

Αυτό που έγινε στο Παρίσι και πολύ το “βάφτισαν” “11η Σεπτεμβρίου της Γαλλίας” μοιάζει και είναι με εφιάλτη. Η πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι έχει βυθίσει τη Γαλλία στον φόβο και το πένθος. Και όλα αυτά ενώ οι Γάλλοι ακόμη προσπαθούν να συνειδητοποιήσουν τι έχει συμβεί.

Σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα Liberation, η επιχείρηση των δυνάμεων ασφαλείας στο θέατρο Μπατακλάν, όπου οι τζιχαντιστές είχαν εισβάλει και αφού γάζωσαν όσους βρίσκονταν μέσα, κράτησαν περισσότερους από 100 ανθρώπους ομήρους, κράτησε δυο λεπτά!

Οι γαλλικές δυνάμεις, η αντιτρομοκρατική μονάδα RAID και η ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας BRI αποφάσισαν να εισβάλουν στο θέατρο όταν κατάλαβαν ότι οι τζιχαντιστές τρομοκράτες σκότωναν τους ομήρους. Άνδρες της BRI βρήκαν δυο δράστες που αμέσως άνοιξαν πυρ κατά των αστυνομικών και τραυμάτισαν τον έναν.

Την ίδια στιγμή έρχεται στο φως η μαρτυρία ενός από τους διασωθέντες του Bataclan. Όπως είπε στο γαλλικό δίκτυο BFMTV, ο ένας από τους δράστες στο θέατρο όπου γινόταν η συναυλία του Αμερικανού ροκ συγκροτήματος Eagles of the Death Metal ήταν λευκός και έμοιζε με Ευρωπαίο. “Είδαν έναν τύπο που ήταν μικρόσωπος, λευκός και φαινόταν να είναι Ευρωπαίος. Ήταν μπροστά από το Bataclan και είχε ένα όπλο στον ώμο του. Τότε είδα κάτι λάμψεις και άκουσα μπαμ μπαμ”.

Πηγή: Guardian

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε