Site icon NewsIT

Liberation: Κι άλλος υπουργός του Ολάντ με λογαριασμό στην Ελβετία

08.04.2013 | 14:44
Liberation: Κι άλλος υπουργός του Ολάντ με λογαριασμό στην Ελβετία

Αυτή τη φορά πρόκειται για τον υπουργό Εξωτερικών της κυβέρνησης του Φρανσουά Ολάντ, τον Λοράν Φαμπιούς, που φέρεται να έχει λογαριασμό στη Γενεύη.

“Ο εφιάλτης συνεχίζεται” είναι το πρωτοσέλιδο της Liberation, που υποστηρίζει πως ακόμη ένας υπουργός του Ολάντ φοροδιαφεύγει. Ο Γάλλος υπουργός αρνείται τα πάντα και απειλεί την εφημερίδα με μηνύσεις.

Η Liberation δε δημοσίευσε αποδείξεις κατά του Φαμπιούς, αλλά επικαλείται στο δημοσίευμά της μια έρευνα της ειδησεογραφικής ιστοσελίδας Mediapart, ο οποίος αποκάλυψε το σκάνδαλο Καϊζάκ.

“Η Mediapart φέρεται ότι έχει στην κατοχή του απόδειξη πως ο Λοράν Φαμπιούς έχει έναν ή περισσότερους λογαριασμούς στην Ελβετία”, αναφέρεται στο δημοσίευμα της εφημερίδας, σύμφωνα με την οποία η κυβέρνηση του προέδρου Φρανσουά Ολάντ έχει “παραλύσει” με την απειλή ενός ακόμη σκανδάλου.

“Όλοι σκέπτονται το ίδιο: αν ο Φαμπιούς έχει πράγματι λογαριασμό στην Ελβετία, ολόκληρη η κυβέρνηση θα πέσει”, σημειώνει η εφημερίδα.
Όμως, η Mediapart αποστασιοποιήθηκε από το δημοσίευμα της Liberation.
Ο δημοσιογράφος του Mediapart Φαμπρίς Αρφί έγραψε σήμερα στο λογαριασμό του στο Twitter πως ο ιστότοπος έχει στη διάθεσή του “μόνον αυτά που έχει ήδη δημοσιεύσει”.

“Διαψεύδω επισήμως τη φήμη που διαδόθηκε από τη Liberation ότι έχω ένα λογαριασμό στην Ελβετία”, δήλωσε ο Φαμπιούς προσθέτοντας πως σχεδιάζει να προσφύγει στη δικαιοσύνη κατά της εφημερίδας για τους “συκοφαντικούς” ισχυρισμούς της.

Η νέα αποκάλυψη έρχεται την ώρα που η σοσιαλιστική κυβέρνηση Ολάντ προσπαθεί να συμμαζέψει το σκάνδαλο Καϊζάκ, του υπουργού Προϋπολογισμού και υπεύθυνου για την πάταξη της φοροδιαφυγής, ο οποίος αναγκάστηκε να παραδεχτεί πως είχε λογαριασμό στην Ελβετία.

Ο Ζερόμ Καϊζάκ προκάλεσε σεισμό στη Γαλλία όταν την περασμένη εβδομάδα παραδέχθηκε πως επί μήνες έλεγε ψέμματα για ένα λογαριασμό, στον οποίο διατηρούσε επί 20 χρόνια χρήματα τα οποία είχε κρύψει από τις γαλλικές φορολογικές αρχές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κι άλλος συνεργάτης του Ολάντ ύποτος φοροδιαφυγής!

Σάλος στη Γαλλία για τον υπουργό – φοροφυγά – Έκθετος ο Ολάντ

Η ειρωνία του Φαμπιούς για τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version