Κόσμος

Λίβανος: Άνδρας λήστεψε τράπεζα για να πάρει τις καταθέσεις του

Άνδρας με όπλο, το οποίο εκτιμάται ότι ήταν ψεύτικο, συνελήφθη αφού λήστεψε λιβανέζικη τράπεζα στον νότιο Λίβανο σήμερα, σε μια προσπάθεια να πάρει τις αποταμιεύσεις του που έχουν ‘παγώσει’ στο τραπεζικό σύστημα της χώρας.

Οι τράπεζες του Λιβάνου έχουν αποκλείσει την πρόσβαση των περισσότερων καταθετών στις αποταμιεύσεις τους από τότε που ξέσπασε οικονομική κρίση πριν από τρία χρόνια, με αποτέλεσμα μεγάλο μέρος του πληθυσμού να μην μπορεί να πληρώσει για τις βασικές του ανάγκες.

Οι έλεγχοι στην κίνηση κεφαλαίων ποτέ δεν επισημοποιήθηκαν διά νόμου αλλά τα δικαστήρια καθυστερούν να λάβουν αποφάσεις για τις προσπάθειες των καταθετών να έχουν πρόσβαση στις αποταμιεύσεις τους μέσω αγωγής σε βάρος των τραπεζών, γεγονός που οδηγεί ορισμένους στο να αναζητήσουν εναλλακτικούς τρόπους για να πάρουν τα χρήματά τους.

Ο άνδρας κατάφερε να πάρει ένα μέρος των χρημάτων του από την τράπεζα Byblos στην πόλη Γκαζιέχ στον νότιο Λίβανο πριν συλληφθεί, σύμφωνα με την πηγή, που πρόσθεσε πως θεωρείται ότι το όπλο που είχε στην κατοχή του ήταν ένα απλό παιγνίδι.

Το περιστατικό αυτό έρχεται σε συνέχεια δύο άλλων συμβάντων στην πρωτεύουσα Βηρυτό και την πόλη Αλέι την Τετάρτη, όπου καταθέτες κατάφεραν να αποσπάσουν διά της βίας ένα μέρος των χρημάτων τους, χρησιμοποιώντας πιστόλια-παιχνίδια που αρχικά έδωσαν την εντύπωση ότι ήταν αληθινά.

Η ένωση τραπεζών του Λιβάνου κάλεσε χθες τις αρχές να αποδίδουν ευθύνες σε αυτούς που εμπλέκονται σε «φραστικές και σωματικές επιθέσεις» σε τράπεζες και δήλωσε ότι τα ίδια τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα δεν θα πρέπει να δείχνουν επιείκεια.

Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το «bromance» Τραμπ – Μασκ περνάει κρίση: Από την κόντρα, στην αλληλοϋποστήριξη και από τον διορισμό στην παραίτηση
Πώς από πολιτικοί «αντίπαλοι» και επικριτές, Τραμπ και Μασκ ένωσαν τις δυνάμεις τους και δημιούργησαν μία πανίσχυρη κυβέρνηση στις ΗΠΑ, η οποία μέσα σε λίγους μήνες περνάει «κρίση»
Ο Έλον Μασκ και ο Ντόναλντ Τραμπ
Στο αρχείο με απόφαση Ντόναλντ Τραμπ οι κατηγορίες για διαφθορά σε βάρος του δημάρχου της Νέας Υόρκης, Έρικ Άνταμς
Το υπουργείο κατηγορείται ότι «παζάρεψε» την παύση της δίωξης του δημάρχου, με αντάλλαγμα τη δέσμευσή του ότι θα αντιμετωπίσει την παράτυπη μετανάστευση
Ο Έρικ Άνταμς