Site icon NewsIT

Λίβανος: Ανθρωπιστική βοήθεια με «αερογέφυρα» από την ΕΕ – Συμμετέχει και η Ελλάδα

09.10.2024 | 15:06
Λίβανος: Ανθρωπιστική βοήθεια με «αερογέφυρα» από την ΕΕ – Συμμετέχει και η Ελλάδα

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ξεκίνησε σήμερα Τετάρτη (09.10.2024) επιχείρηση με στόχο να προσφέρει πολύτιμη ανθρωπιστική βοήθεια στο Λίβανο, με αρκετές χώρες της ΕΕ, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, να συμμετέχουν ενεργά.

Ειδικότερα, η ανθρωπιστική βοήθεια θα μεταφερθεί από τρεις πτήσεις, που θα συντονίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση, οι οποίες θα λειτουργήσουν σαν «αερογέφυρα» με προορισμό την Βηρυτό.

Οι πτήσεις θα ξεκινούν από το Ντουμπάι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και το Μπρίντιζι της Ιταλίας, με την πρώτη να φτάνει στο Λίβανο στις 11 Οκτωβρίου, όπου και θα παραδώσει ανθρωπιστική βοήθεια, συμπεριλαμβανομένων ειδών υγιεινής, κουβέρτες και συλλογές καταφυγίου έκτακτης ανάγκης.

REUTERS/Amr Abdallah Dalsh

Επιπλέον, μέσω του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας της ΕΕ, βοήθεια από την Ισπανία, τη Σλοβακία, την Πολωνία, τη Γαλλία και το Βέλγιο παραδίδεται στη Βηρυτό από την περασμένη εβδομάδα, ενώ περαιτέρω βοήθεια από την Ελλάδα θα μεταφερθεί τις επόμενες ημέρες. Η Επιτροπή χρηματοδοτεί το κόστος μεταφοράς αυτών των παραδόσεων και διασφαλίζει τον ομαλό συντονισμό.

Οι προμήθειες που δωρίζονται από τα κράτη-μέλη περιλαμβάνουν φάρμακα και ιατρικά είδη που είναι ζωτικής σημασίας για να βοηθήσουν τους ανθρώπους στον Λίβανο, οι οποίοι δεν έχουν πρόσβαση σε επείγουσα υγειονομική περίθαλψη, ιδίως για όσους έχουν εκτοπιστεί με τη βία.

REUTERS/Amr Abdallah Dalsh

Το Κέντρο Συντονισμού Αντιμετώπισης Έκτακτης Ανάγκης της Ευρωπαϊκής Ένωσης παραμένει σε στενή επαφή με τα κράτη-μέλη και τους ανθρωπιστικούς εταίρους για την κινητοποίηση περαιτέρω προσφορών.

Αυτή η βοήθεια έρχεται πέραν της ανθρωπιστικής βοήθειας περίπου 104.000.000 ευρώ της ΕΕ που διατέθηκε για τον Λίβανο εφέτος, συμπεριλαμβανομένων των πιο πρόσφατων παροχών έκτακτης ανάγκης.

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version