Κόσμος

Λίβανος: Εξήντα νεκροί και δεκάδες τραυματίες από ισραηλινή επίθεση στην κοιλάδα Μπεκάα

Πάνω από 60 άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν από επιδρομή του Ισραήλ στην κοιλάδα Μπεκάα, στον ανατολικό Λίβανο, ανέφεραν στο πρακτορείο Reuters δύο πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας και ο δήμαρχος της Μπααλμπέκ.

Νωρίτερα το υπουργείο Υγείας ανέφερε ότι, με βάση έναν προσωρινό απολογισμό του, τουλάχιστον 23 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και ένα παιδί, έχασαν τη ζωή τους σήμερα από «επιδρομές του Ισραήλ» σε πέντε κοινότητες του ανατολικού Λιβάνου. Το υπουργείο ανέφερε μεταξύ άλλων τα χωριά Αλ Αλάκ και Μποντάι.

Η σημερινή Δευτέρα (28/10/2024) ήταν «η πιο βίαιη ημέρα για την Μπααλμπέκ» από την έναρξη του πολέμου, έγραψε στο twitter ο κυβερνήτης της περιφέρειας, Μπασίρ Χοντρ.

Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Οι Γάλλοι δεν μιλούν γερμανικά χάρη στις ΗΠΑ» λέει ο Λευκός Οίκος απαντώντας για το Άγαλμα της Ελευθερίας
«Μονάχα χάρη στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής οι Γάλλοι δεν μιλούν γερμανικά σήμερα, επομένως θα έπρεπε να είναι πολύ ευγνώμονες προς τη μεγάλη χώρα μας»
Το Άγαλμα της Ελευθερίας