Τρίτη, 20 Αυγ.
31oC Αθήνα

Λίβανος: Η Χεζμπολάχ εκτόξευσε μπαράζ 55 ρουκετών κατά του Ισραήλ απαντώντας στην επίθεσή του

Λίβανος: Η Χεζμπολάχ εκτόξευσε μπαράζ 55 ρουκετών κατά του Ισραήλ απαντώντας στην επίθεσή του
REUTERS

Η Χεζμπολάχ εξαπέλυσε επιθέσεις με ρουκέτες κατά του Ισραήλ στα Υψίπεδα του Γκολάν την Τρίτη (20.08.2024), ως αντίποινα για τις ισραηλινές επιθέσεις στον ανατολικό Λίβανο χτες Δευτέρα.

Οι μαχητές της Χεζμπολάχ εξαπέλυσαν μπαράζ ρουκετών σε δύο θέσεις του στρατού του Ισραήλ στα κατεχόμενα Υψίπεδα του Γκολάν «σε απάντηση στην επίθεση του ισραηλινού εχθρού στην κοιλάδα Μπεκάα». Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε ότι εντοπίστηκαν περίπου 55 βλήματα που περνούσαν από λιβανέζικο έδαφος.

«Μερικά από τα βλήματα αναχαιτίστηκαν και τα υπόλοιπα έπεσαν σε ανοιχτούς χώρους. Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο στρατός, προσθέτοντας ότι ορισμένοι από τους πύραυλους είχαν προκαλέσει πυρκαγιές. Ωστόσο δεν έγιναν αναφορές για νεκρούς ή ταυματίες.

Οι τελευταίες επιθέσεις από το κίνημα της Χεζμπολάχ που υποστηρίζεται από το Ιράν ήρθαν μετά το χτύπημα του Ισραήλ σε αποθήκες όπλων βαθιά μέσα στον ανατολικό Λίβανο τη Δευτέρα.

Ορισμένες εγκαταστάσεις αποθήκευσης όπλων της Χεζμπολάχ στην περιοχή Μπεκάα χτυπήθηκαν από μαχητικά αεροσκάφη της IAF. Εντοπίστηκαν δευτερεύουσες εκρήξεις, που δείχνουν την παρουσία μεγάλων ποσοτήτων όπλων στις εγκαταστάσεις που χτυπήθηκαν.

Ένας τρομοκρατικός πυρήνας που ενεργούσε από μια στρατιωτική δομή της Χεζμπολάχ στην περιοχή της Ταγίμπε εξουδετερώθηκε από μαχητικά αεροσκάφη της IAF.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις