Site icon NewsIT

Λίβανος: Νέο ισραηλινό σφυροκόπημα σε στόχους της Χεζμπολάχ

23.09.2024 | 07:34
Λίβανος: Νέο ισραηλινό σφυροκόπημα σε στόχους της Χεζμπολάχ

Νέους βομβαρδισμούς εναντίον θέσεων της Χεζμπολάχ στον νότιο Λίβανο εξαπέλυσαν οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) νωρίς το πρωί της Δευτέρας (23.9.24).

Οι IDF δεν έδωσαν λεπτομέρειες για τα νέα πλήγματα, που καταγράφονται με φόντο τη ραγδαία κλιμάκωση των εχθροπραξιών ανάμεσα στις δυο πλευρές, μετά και την ανατίναξη βομβητών, walkie talkie και κινητών τηλεφώνων μελών της Χεζμπολάχ, για την οποία, σύμφωνα με την ισλαμική οργάνωση, ευθύνεται το Ισραήλ.

Λιβανέζικα μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι πραγματοποιήθηκαν σφοδροί ισραηλινοί αεροπορικοί βομβαρδισμοί στον νότιο Λίβανο αλλά και βαθιά στη χώρα, στην κοιλάδα Μπεκάα.

Υπενθυμίζεται ότι τη νύχτα του Σαββάτου οι Ισραηλινοί εξαπέλυσαν σφοδρό αεροπορικό βομβαρδισμό εναντίον στόχων της Χεζμπολάχ, με την σιιτική οργάνωση να απαντά με μπαράζ ρουκετών κατά του βόρειου Ισραήλ. Με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό, Μπενιαμίν Νετανιάχου, να δηλώνει την Κυριακή πως «χτυπήσαμε τη Χεζμπολάχ με τρόπους που δεν μπορούσε να φανταστεί»

Η «Ισλαμική Αντίσταση στο Ιράκ», η ιρακινή φιλοϊρανική ένοπλη οργάνωση, ανακοίνωσε πως εξαπέλυσε drone εναντίον της ισραηλινής στρατιωτικής βάσης Γκολάνι.

Χθες, η ίδια οργάνωση ανακοίνωσε πως εξαπέλυσε επίθεση με drones εναντίον ισραηλινής θέσης στην Κοιλάδα του Ιορδάνη.

Ιρακινές σιιτικές παραστρατιωτικές οργανώσεις, όπως και άλλες παρατάξεις που πρόσκεινται στην Τεχεράνη, έχουν υποσχεθεί πως θα αναλάβουν δράση σε ένδειξη «αλληλεγγύης» στους Παλαιστίνιους στη Λωρίδα της Γάζας, όπου μαίνεται πόλεμος ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς από την 7η Οκτωβρίου 2023.

Η Ισλαμική Αντίσταση στο Ιράκ, την ονομασία αυτή χρησιμοποιούν διάφορες παραστρατιωτικές οργανώσεις, πλέον επισήμως ενταγμένες στις ιρακινές ένοπλες δυνάμεις, ανήγγειλε τις τελευταίες ημέρες πως η δράση της εναντίον του Ισραήλ θα ενταθεί, εν μέσω θεαματικής κλιμάκωσης των εχθροπραξιών με τη Χεζμπολά του Λιβάνου.

Χθες οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ ανακοίνωσαν πως αναχαιτίστηκε drone που εξαπολύθηκε από το Ιράκ κι εντοπίστηκε να εισέρχεται στον ισραηλινό εναέριο χώρο από τη Συρία. Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version