Site icon NewsIT

Λίβανος: Ο Χαμενεΐ είχε προειδοποιήσει τον Νασράλα να φύγει από τη χώρα

02.10.2024 | 19:43
Λίβανος: Ο Χαμενεΐ είχε προειδοποιήσει τον Νασράλα να φύγει από τη χώρα

FILE PHOTO: A view of banners depicting Iran's late leader Ayatollah Ruhollah Khomeini, Iran's Supreme Leader Ayatollah Ali Khamenei and Lebanon's Hezbollah leader Sayyed Hassan Nasrallah in the town of Yaroun, southern Lebanon August 15, 2022. REUTERS/Issam Abdallah/File Photo

Ο Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ είχε ζητήσει, σύμφωνα με το Reuters, από τον Χασάν Νασράλα να ταξιδέψει στο Ιράν για να γλιτώσει, αλλά ο ηγέτης της Χεζμπολάχ δεν το έπραξε, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί στην ισραηλινή επίθεση της 27ης Σεπτεμβρίου στην Βηρυτό.

Ο ηγέτης του Ιράν Αγιατολάχ, Αλί Χαμενεΐ είχε προειδοποιήσει τον ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα να εγκαταλείψει τον Λίβανο λίγες ημέρες πριν σκοτωθεί στο ισραηλινό πλήγμα.

Συγκεκριμένα στις 17 Σεπτεμβρίου, ο Χαμενεΐ έστειλε απεσταλμένο για να παρακαλέσει τον ηγέτη της Χεζμπολάχ να φύγει για το Ιράν, επικαλούμενος αναφορές των μυστικών υπηρεσιών που έδειχναν ότι το Ισραήλ είχε πράκτορες εντός της φιλοϊρανικής οργάνωσης και σχεδίαζε να τον σκοτώσει, δήλωσε στο Reuters μία από τις πηγές, ανώτερος Ιρανός αξιωματούχος.

Μετά τον θάνατο του Νασράλα, ο Χαμενεΐ ανησυχεί βαθιά για την ισραηλινή διείσδυση σε ανώτερες κυβερνητικές θέσεις στην Τεχεράνη, δήλωσαν τρεις ιρανικές πηγές.

Εντολή Χαμενεΐ να εκτοξευτούν 200 πύραυλοι

Ο Χαμενεΐ διέταξε να εκτοξευθεί την Τρίτη 1η Οκτωβρίου ένα μπαράζ περίπου 200 πυραύλων κατά του Ισραήλ, δήλωσε ανώτερος Ιρανός αξιωματούχος.

Η επίθεση ήταν αντίποινα για τους θανάτους του Νασράλα και του Νιλφορουσάν, ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους οι Ιρανοί Φρουροί της Επανάστασης.

Η δήλωση αναφέρεται, επίσης, στη δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια τον Ιούλιο στην Τεχεράνη και στις επιθέσεις του Ισραήλ στον Λίβανο. Το Ισραήλ, το οποίο δεν ανέλαβε την ευθύνη για τον θάνατο του Χανίγια, άρχισε την Τρίτη αυτό που χαρακτήρισε ως «περιορισμένη» χερσαία εισβολή κατά της Χεζμπολάχ στον νότιο Λίβανο.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version