Site icon NewsIT

Λίβανος: Όλο και πιο κοντά στην χερσαία εισβολή το Ισραήλ – «Θα χρησιμοποιήσουμε όλες τις δυνάμεις από αέρα, θάλασσα και ξηρά»

30.09.2024 | 14:08
Λίβανος: Όλο και πιο κοντά στην χερσαία εισβολή το Ισραήλ – «Θα χρησιμοποιήσουμε όλες τις δυνάμεις από αέρα, θάλασσα και ξηρά»

Israeli soldiers work among tanks, amid cross-border hostilities between?Hezbollah?and Israel, in northern Israel, September 27, 2024. REUTERS/Ayal Margolin ISRAEL OUT. NO COMMERCIAL OR EDITORIAL SALES IN ISRAEL

Οι ισραηλινές ειδικές δυνάμεις διεξάγουν χερσαίες επιχειρήσεις στο εσωτερικό του Λιβάνου ενόψει μιας πιθανής χερσαίας επίθεσης. Ισραηλινός αξιωματούχος δήλωσε στο NBC News ότι επιχειρήσεις μικρής εμβέλειας ξεκίνησαν στο νότιο Λίβανο.

Οι επιχειρήσεις διεξάγονται για να συλλέξουν πληροφορίες και να διερευνήσουν τις θέσεις της Χεζμπολάχ. Ο αξιωματούχος ισχυρίστηκε ότι αυτού του είδους οι επιχειρήσεις είναι σε εξέλιξη εδώ και μήνες και δεν σηματοδοτούν απαραίτητα την επικείμενη έναρξη μιας χερσαίας επίθεσης.

Μέχρι στιγμής, το εύρος της επιχείρησης του Ισραήλ στο Λίβανο είναι ασαφές, αλλά αξιωματούχοι έχουν πει ότι μια χερσαία εισβολή για να ωθήσει την μαχητική ομάδα μακριά από τα σύνορα είναι μια πιθανότητα. Το Ισραήλ έχει μετακινήσει χιλιάδες στρατεύματα προς τα σύνορα στο πλαίσιο της προετοιμασίας.

Το Σάββατο, ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι κινητοποιεί επιπλέον έφεδρους στρατιώτες καθώς κλιμακώνονται οι εντάσεις με τον Λίβανο, ενεργοποιώντας τρία τάγματα εφέδρων στρατιωτών για να υπηρετήσουν σε όλη τη χώρα.

Πάντως, ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Γιόαβ Γκάλαντ μίλησε σε στρατεύματα κοντά στα σύνορα με τον Λίβανο, λέγοντάς τους ότι θα επιστρέψουν τους εκτοπισμένους κατοίκους του βόρειου Ισραήλ στα σπίτια τους με «όλα τα μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας».

Ο Γκάλαντ είπε ακόμα ότι «η εξουδετέρωση του ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα, αλλά δεν είναι το παν».

Σε ένα σύντομο βίντεο, φαίνεται να λέει στα στρατεύματα ότι «θα χρησιμοποιήσουμε όλες τις ικανότητες που έχουμε και αν κάποιος από την άλλη πλευρά δεν έχει καταλάβει τι σημαίνει αυτό, είναι όλες οι ικανότητες. 

Ο Γκάλαντ συνέχισε λέγοντας ότι «όλα όσα πρέπει να γίνουν – θα γίνουν» και ότι «θα χρησιμοποιήσουμε όλες τις δυνάμεις από αέρα, θάλασσα και ξηρά».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version