Site icon NewsIT

Λίβανος: Παρουσιάστρια σε κανάλι της Χεζμπολάχ κλαίει γοερά ανακοινώνοντας τον θάνατο του Χασάν Νασράλα

28.09.2024 | 18:59
Λίβανος: Παρουσιάστρια σε κανάλι της Χεζμπολάχ κλαίει γοερά ανακοινώνοντας τον θάνατο του Χασάν Νασράλα

Δεν μπορεί να συγκρατήσει τα δάκρυά της η παρουσιάστρια τηλεοπτικού σταθμού ανακοινώνοντας τον θάνατο του ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα

Η παρουσιάτρια ειδήσεων του λιβανέζικου τηλεοπτικού σταθμού Al-Mayadeen, κλαίει γοερά ανακοινώνοντας ότι ο ηγέτης της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα είναι νεκρός από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς.

Δείτε το βίντεο 

Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, σκοτώθηκε από ισραηλινό πλήγμα κοντά στη Βηρυτό.

Ο θάνατος του Χασάν Νασράλα, που θεωρείτο ο πιο ισχυρός άνδρας στον Λίβανο, κινδυνεύει να κλονίσει το κόμμα του, να αποσταθεροποιήσει τη χώρα και αποτελεί μεγάλη νίκη του Ισραήλ απέναντι στο Ιράν και στους συμμάχους του στην περιοχή.

“Ο Σάγεντ Χασάν Νασράλα ενώθηκε με τους μάρτυρες συντρόφους του (…) την πορεία των οποίων σχεδόν επί τριάντα χρόνια”, ανέφερε σε μια ανακοίνωση η Χεζμπολάχ, ο πιο στενός σύμμαχος του Ιράν, ορκισμένου εχθρού του Ισραήλ.

Η ανακοίνωση ανέφερε πως ο γενικός γραμματέας της ισχυρής ένοπλης οργάνωσης σκοτώθηκε μαζί με άλλα μέλη της “σε ύπουλη σιονιστική επιδρομή στα νότια προάστια της Βηρυτού”.

Ο επικεφαλής της Χεζμπολάχ σκοτώθηκε σε αεροπορική επιδρομή που εξαπέλυσε χθες, Παρασκευή, το Ισραήλ στο τέλος του απογεύματος στα νότια προάστια της Βηρυτού, όπου ο ισραηλινός στρατός είπε πως έθεσε στο στόχαστρο το αρχηγείο της ισλαμιστικής οργάνωσης.

“Ο Χασάν Νασράλα είναι νεκρός”, δήλωσε νωρίτερα εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, ο Ναντάβ Σοσάνι, στο X.

Επικεφαλής της Χεζμπολάχ από το 1992, ο 64χρονος Χασάν Νασράλα, ήταν ένας πιστός σιίτης που αποτελούσε αντικείμενο πραγματικής λατρείας στη σιιτική κοινότητα του Λιβάνου Ο τόπος κατοικίας του εδώ και χρόνια ήταν απόρρητο μυστικό, ενώ σπανίως εμφανιζόταν δημόσια.

“Το μήνυμα είναι απλό: όποιον απειλεί τους πολίτες του Ισραήλ, ξέρουμε πως να τον φθάσουμε”, προειδοποίησε ο αρχηγός του ισραηλινού γενικού επιτελείου, ο στρατηγός Χερτσί Χαλεβί.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version