Παρασκευή, 11 Οκτ.
24oC Αθήνα

Λίβανος: Το Ισραήλ βομβάρδισε συνοικία της Βηρυτού για να εξοντώσει κι άλλον γαμπρό του σκοτωμένου Χασάν Νασράλα

Λίβανος: Το Ισραήλ βομβάρδισε συνοικία της Βηρυτού για να εξοντώσει κι άλλον γαμπρό του σκοτωμένου Χασάν Νασράλα
ΦΩΤΟ REUTERS/Louisa Gouliamaki

Τουλάχιστον 22 νεκροί και 117 τραυματίες από τη νέα επίθεση του Ισραήλ στη Βηρυτό, το βράδυ της Πέμπτης (10.10.2024). Επέζησε ο γαμπρός του Χασάν Νασράλα, ο Ουαφίκ Σάφα, στέλεχος της Χεζμπολάχ, ο οποίος ήταν ο στόχος.

Το ένα από τα πλήγματα του Ισραήλ στη Βηρυτό απόψε ήταν το υψηλόβαθμο στέλεχος της Χεζμπολάχ, ο Ουαφίκ Σάφα, ανέφεραν τρεις πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας του Λιβάνου.

Ο Σάφα, που φέρεται ότι είναι ο επικεφαλής του συντονιστικού οργάνου και στρατιωτικός σύνδεσμος της φιλοϊρανικής σιιτικής οργάνωσης, επέζησε, σύμφωνα με αυτές τις πηγές.

Σύμφωνα με πληροφορίες ισραηλινών ΜΜΕ, ο γαμπρός του δολοφονημένου αρχηγού της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα συμμετείχε σε πολλές διαπραγματεύσεις τα προηγούμενα χρόνια.

Το 2006, διαπραγματεύτηκε την επιστροφή δύο Ισραηλινών στρατιωτών που είχαν απαχθεί πριν από τον πόλεμο του Ιουλίου του 2006.

Τα λείψανά τους επεστράφησαν τελικά στο Τελ Αβίβ δύο χρόνια αργότερα.

REUTERS/Amr Abdallah Dalsh

Υπενθυμίζεται ότι την 1η Οκτωβρίου είχε σκοτωθεί από ισραηλινή επίθεση στη Δαμασκό ο γαμπρός του Χασάν Νασράλα, Χασάν Τζάφαρ Κασίρ, αδελφός του Μοχάμεντ Τζάφαρ Κασίρ, που είχε χάσει τη ζωή του στις 30 Σεπτεμβρίου σε αεροπορική επιδρομή στη Βηρυτό.

Μετά την αποψινή επιδρομή, με τουλάχιστον 22 νεκρούς και 117 τραυματίες, της φονικότερης στη Βηρυτό αφότου ξεκίνησε ο ανοιχτός πόλεμος μεταξύ της Χεζμπολάχ και του Ισραήλ, οι Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας (IDF) εξέδωσαν «επείγουσα προειδοποίηση» προς τους κατοίκους του Χαρέτ Χρέικ, στα νότια προάστια της λιβανέζικης πρωτεύουσας, λέγοντάς τους να εκκενώσουν την περιοχή.

Εκπρόσωπος των Ενόπλων Δυνάμεων του Ισραήλ, ανέφερε ότι η περιοχή αυτή βρίσκεται κοντά σε «εγκαταστάσεις και συμφέροντα της Χεζμπολάχ και οι IDF θα δράσουν εναντίον τους στο εγγύς μέλλον».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις