Σάββατο, 26 Οκτ.
17oC Αθήνα

Λίβανος: Και άλλο στέλεχος της Χεζμπολάχ εξουδετέρωσαν οι IDF

Λίβανος: Και άλλο στέλεχος της Χεζμπολάχ εξουδετέρωσαν οι IDF
REUTERS/Mohamed Abd El Ghany

Στέλεχος της μονάδας 127 της Χεζμπολάχ, Καλίλ Μοχάμεντ Αμχάζ, σκοτώθηκε σε αεροπορική επιδρομή του Ισραήλ στο βόρειο Λίβανο, τη Δευτέρα (21.10.24) ανακοίνωσαν σήμερα, Τετάρτη οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF). 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των ΙDF ο Καλίλ Μοχάμεντ Αμχάζ ήταν στέλεχος στη Χεζμπολάχ στη μονάδα που ευθύνεται για τις επιθέσεις με drones. 

Σημειώνεται ότι η ανακοίνωση της εξόντωσης του Καλίλ Μοχάμεντ Αμχάζ έρχεται λίγες ώρες μετά την επιβεβαίωση από τις IDF ότι ο Χασάμ Σαφιεντίν ο οποίος φέρεται πως ήταν πιθανός διάδοχος του Χασάν Νασράλα, σκοτώθηκε σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στη Βηρυτό αρχές Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με τις IDF, ο Σαφιεντίν σκοτώθηκε μαζί με τον επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών της Χεζμπολάχ, τον Hussein Ali Hazima, κατά τη διάρκεια του πλήγματος στις 4 Οκτωβρίου.

Το χτύπημα είχε ως στόχο το υπόγειο αρχηγείο των μυστικών υπηρεσιών της Χεζμπολάχ στη Βηρυτό, το οποίο σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό βρισκόταν «στην καρδιά άμαχου πληθυσμού» στο νότιο προάστιο της λιβανέζικης πρωτεύουσας, γνωστό ως Dahiyeh.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις