Κόσμος

Λίβανος: Τουρκία, Ολλανδία και Βέλγιο καλούν τους πολίτες τους να φύγουν από τη χώρα

Η έκρυθμη κατάσταση στον Λίβανο έχει οδηγήσει την Τουρκία, την Ολλανδία και το Βέλγιο να ζητούν από τους πολίτες τους να φύγουν από τη χώρα.

Η Τουρκία είναι έτοιμη να προχωρήσει στην απομάκρυνση των πολιτών της από τον Λίβανο, από αέρος και θαλάσσης και συνεργάζεται με περίπου 20 χώρες, προετοιμάζοντας μια πιθανή εκκένωση των ξένων υπηκόων μέσω του τουρκικού εδάφους, ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών.

Οι συνθήκες ασφαλείας στον Λίβανο μπορεί να επιδεινωθούν, σημείωσε το υπουργείο, καθώς το Ισραήλ ξεκίνησε τη χερσαία επιχείρησή του στα νότια της χώρας. Έχει συγκροτηθεί ένα συντονιστικό κέντρο για να διαχειριστεί τα αιτήματα απομάκρυνσης.

Επίσης, «έχουν σταλεί οδηγίες για την απομάκρυνση ξένων πολιτών μέσω της Τουρκίας, γίνονται οι αναγκαίες προετοιμασίες με περίπου 20 χώρες που έχουν ζητήσει υποστήριξη μέχρι τώρα», πρόσθεσε.

Λίγο νωρίτερα, η Ολλανδία ανακοίνωσε ότι θα επαναπατρίσει τους πολίτες της από τον Λίβανο, όπως μετέδωσε το ολλανδικό ειδησεογραφικό πρακτορείο ANP.

Σύμφωνα με το βελγικό πρακτορείο Belga, το υπουργείο Εξωτερικών του Βελγίου κάλεσε τους Βέλγους πολίτες να φύγουν από τον Λίβανο «το συντομότερο δυνατόν».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Mayday! Δεν υπάρχει ώθηση, χάνουμε ισχύ, δεν μπορούμε να πάρουμε ύψος», το τελευταίο μήνυμα του πιλότου της Air India
Στη δημοσιότητα δόθηκαν και οι πρώτες φωτογραφίες και τα ονόματα των πιλότων και του πληρώματος του αεροσκάφους - «Το κινητό της εξακολουθεί και χτυπά...», λέει με σπαραγμό συγγενής αεροσυνοδού
Ο συγκυβερνήτης της μοιραίας πτήσης της Air India, Clive Kunder
Μήνυμα Τραμπ σε Ισραήλ: Δεν θέλω να επιτεθεί στο Ιράν – Είμαστε κοντά σε συμφωνία και θα την τινάξει στον αέρα
«Το Ιράν θα πρέπει να διαπραγματευτεί λίγο πιο σκληρά, που σημαίνει ότι θα πρέπει να μας δώσει κάτι που αυτή τη στιγμή δεν είναι διατεθειμένο να δώσει», υποστήριξε ο Ντόναλντ Τραμπ
Ντόναλντ Τραμπ