Παρασκευή, 26 Ιουλ.
27oC Αθήνα

Λιζ Τρας: Ποιος είναι ο «χαμηλών τόνων» σύζυγός της

Λιζ Τρας: Ποιος είναι ο «χαμηλών τόνων» σύζυγός της
Reuters

«Πολύ έξυπνος, πολύ σοβαρός, πολύ ήρεμος, πολύ συντηρητικός», είναι οι τέσσερις πιο συχνοί χαρακτηρισμοί που αποδίδουν γνωστοί και φίλοι στον σύζυγο της Λιζ Τρας, Χαγκ ο Λίρι. Πάντα στη σκιά της συζύγου του, ανεπιτυχής στο να εκλεχθεί στο Συντηρητικό Κόμμα στις τοπικές εκλογές και απατημένος από τη σύζυγό του, ο Χαγκ ο Λίρι είναι – ίσως για πρώτη φορά στη ζωή του – έτοιμος να βρεθεί στο προσκήνιο, μετά την εκλογή της Λιζ Τρας. Πράγμα βέβαια, μη προβλέψιμο για έναν άνθρωπο που τα επίθετα που τον χαρακτηρίζουν, δείχνουν ανάγκη για αποστασιοποίηση και ηρεμία.

Γεννημένος στο Λίβερπουλ και μεγαλωμένος σε πόλη του Μέρσεϊσαϊντ, ο σύζυγος της Λιζ Τρας, είναι γιος ενός λέκτορα σε κολέγιο, που έγινε δικηγόρος και μιας νοσοκόμας. Ήταν ο μεγαλύτερος από τα τρία αδέρφια του και σπούδασε οικονομετρία και μαθηματικά οικονομικά στο London School of Economics, πριν ξεκινήσει μια καριέρα ως λογιστής.

Όπως και η σύζυγός του, ο Χαγκ ο Λίρι είχε από νωρίς πολιτικές φιλοδοξίες, αφού υποστήριζε το Συντηρητικό Κόμμα στις τοπικές εκλογές αρκετές φορές (όλες ανεπιτυχώς). Η πιο πρόσφατη απόπειρά του ήταν στις εκλογές του Γκρίνουιτς το 2006, την ίδια χρονιά που η σύζυγός του εξελέγη σύμβουλος του Έλθαμ Σάουθ, εκπροσωπώντας την πτέρυγα μέχρι το 2010.

Ο σπασμένος αστράγαλος που τον «ένωσε» με την Λιζ Τρας

Ήταν η κοινή τους πολιτική ιδεολογία που έφερε για πρώτη φορά τον Χαγκ ο Λίρι και Λιζ Τρας κοντά. Παρά το γεγονός ότι μεγάλωσε από γονείς μέσης τάξης, που υποστήριζαν το Εργατικό Κόμμα, η Λιζ Τρας ασχολήθηκε με τους Συντηρητικούς από το 1996.

Γνώρισε τον σύζυγό της σε μια συγκέντρωση του Συντηρητικό Κόμματος, το επόμενο έτος. Περιγράφοντας το πρώτο τους ραντεβού στο περιοδικό You το 2019, η Λιζ Τρας δήλωσε: «Τον προσκάλεσα να κάνει πατινάζ στον πάγο και έσπασε τον αστράγαλό του».

Ένα «σπάσιμο αστραγάλου» δεν στάθηκε εμπόδιο από το να παντρευτεί το ζευγάρι τρία χρόνια αργότερα, το 2000. Ο γάμος τους μάλιστα δοκιμάστηκε το 2006, όταν μια σχέση της Λιζ Τρας και ενός άλλου, παντρεμένου βουλευτή των Συντηρητικών, του Μαρκ Φιλντ, έγινε πρωτοσέλιδο.

Ο Χαγκ ο Λίρι ωστόσο, επέλεξε να συνεχίσει τον γάμο του και να συνεχίσει να στέκεται στο πλευρό της Λιζ Τρας.  Το μοναδικό σχόλιο που έκανε ο ίδιος για το γεγονός, όταν ρωτήθηκε από την Daily Mail ήταν: «Δεν θέλω να μιλήσω γι’ αυτό», επιλέγοντας την ιδιωτικότητά του.

Τότε, η Λιζ Τρας είπε: «Λυπάμαι πραγματικά για αυτήν την υπόθεση. Είναι ένα λάθος που έκανα και όσον αφορά εμένα και τον σύζυγό μου, είναι περασμένα ξεχασμένα».

Η ζωή τους σήμερα

Σήμερα ζουν στο Γκρίνουιτς στο νοτιοανατολικό Λονδίνο με τις δύο έφηβες κόρες τους, τις Φράνσις και τη Λίμπερτι. Σε μια σπάνια εμφάνιση στο Instagram της συζύγου του για τον εορτασμό της Ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου 2019, η Λιζ Τρας έγραψε στη λεζάντα της εικόνας: «Η αγάπη της ζωής μου».

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Liz Truss (@elizabeth.truss.mp)

Η τετραμελής οικογένεια αναμένεται πλέον να κάνει το πρωθυπουργικό διαμέρισμα, πάνω από τον αριθμό 11 της Ντάουνινγκ Στριτ, νέο της σπίτι.

Οι Times αναφέρουν ακόμα ένα επίθετο που χαρακτηρίζει τον σύζυγο της Λιζ Τρας, και αυτό είναι το «υποστηρικτικός». Πράγματι, μέχρι τώρα έχει αποδείξει πως στέκεται στο πλευρό της ό,τι κι αν συμβεί. Σήμερα, που η σύζυγός του θα αναλάβει τον πιο σοβαρό και δύσκολο ρόλο της ζωής της, μένει να δούμε αν ο Χαγκ ο Λίρι θα «παίξει» κάποιον ρόλο στο προσκήνιο ως σύζυγος πρωθυπουργού. Ακόμα κι αν αυτός ο ρόλος είναι ο πιο δύσκολος για εκείνον, να βγει δηλαδή στα φώτα της δημοσιότητας.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις