Κόσμος

Γνωρίστε τη Λόλα, τη γάτα που διέσχισε έρημο και θάλασσα για να φτάσει στην Ιταλία

Η ιστορία της Λόλας της γάτας είναι απλά συγκλονιστική. Η μαυρόασπρη γατούλα, μαζί με την ιδιοκτήτριά της, διέσχισε την έρημο από το Σουδάν μέχρι τη Λιβύη και στη συνέχεια επιβιβάστηκε μαζί της σε πλοίο που μετέφερε μετανάστες στην Ιταλία.

Επέζησαν και οι δυο. Αλλά η Λόλα μπήκε σε καραντίνα όταν έφτασαν στη Λαμπεντούζα. Όμως η ιδιοκτήτριά της έχει την υπόσχεση των ιταλικών αρχών πως θα ξανασμίξει με τη γατούλα της, γράφει σήμερα η La Repubblica.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η μαυρόασπρη γάτα διασώθηκε μαζί με την ιδιοκτήτριά της από βρετανική περίπολο αφού κατάφερε να περάσει απαρατήρητη από τους συνοριακούς ελέγχους και από τους διακινητές των μεταναστών στη διάρκεια του πολύμηνου ταξιδιού της κρυμμένη μέσα σε μία ταξιδιωτική τσάντα.

Τηλεοπτικά πλάνα, τα οποία ανήρτησε στην ιστοσελίδα της η Repubblica, δείχνουν εργαζόμενους σε ανθρωπιστικές οργανώσεις να προσπαθούν να καθησυχάσουν την ταραγμένη ιδιοκτήτρια της Λόλα, την Σάμα, η οποία μόλις είχε αποβιβαστεί έχοντας αφήσει πίσω της την γάτα της που κρατήθηκε από τις αρχές για λόγους δημόσιας υγείας.

Η δήμαρχος της Λαμπεντούζα Τζούζι Νικολίνι και ο γιατρός του νησιού Πιέτρο Μπαρτόλο μεσολάβησαν ώστε να σωθεί η Λόλα, η οποία διαφορετικά το πιθανότερο είναι να είχε πεταχτεί στη θάλασσα όπου και θα πνιγόταν, έγραψε η εφημερίδα.

“Είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο, η πρώτη φορά που μία γάτα φθάνει στην Λαμπεντούζα από την ακτή της Λιβύης και ο νόμος ορίζει ότι δεν πρέπει να αποβιβαστεί για λόγους υγείας”, δήλωσε η Νικολίνι σύμφωνα με την εφημερίδα.

“Δεν γνωρίζουμε αν η Λόλα έχει ασθένειες που ενδεχομένως να είναι μεταδοτικές, αλλά τελικά την σώσαμε και βρήκαμε λύση”.

Η περίπτωση της Λόλας ήταν μία ευχάριστη νότα στη ζοφερή μεταναστευτική κρίση στη Μεσόγειο με χιλιάδες ανθρώπους, ανάμεσά τους και πολλά παιδιά, να έχουν χάσει τη ζωή τους στην προσπάθειά τους να περάσουν από τη Βόρεια Αφρική στην Ευρώπη.

Η La Repubblica έγραψε ότι η Λόλα παραδόθηκε σε έναν ακτιβιστή για τα δικαιώματα των ζώων, ο οποίος θα την κρατήσει σε απομόνωση μέχρι να μπορέσει κάποιος κτηνίατρος να την εξετάσει και να την εμβολιάσει, ενώ η Σάμα, η οποία είναι Σουδανή, μεταφέρθηκε σε κέντρο υποδοχής μεταναστών στην ενδοχώρα της Σικελίας.

Η εφημερίδα επικαλείται αξιωματούχους σύμφωνα με τους οποίους η Λόλα ήταν η μοναδική παρηγοριά της Σάμα στη διάρκεια του επίπονου ταξιδιού της και οι οποίοι υπόσχονται να τις φέρουν ξανά μαζί όταν λήξει η περίοδος της καραντίνας.
“Είναι μία δέσμευσή μας προς την Σάμα και θα την τηρήσουμε”, δήλωσε η Νικολίνι.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το «ιδιαίτερο» και πολυτελές τελευταίο γεύμα θανατοποινίτη που εκτελέστηκε με τουφέκι στη Νότια Καρολίνα
Ο Μαχντί κλήθηκε να επιλέξει τον τρόπο θανάτωσής του ανάμεσα στην ηλεκτρική καρέκλα, τη θανατηφόρα ένεση και το εκτελεστικό απόσπασμα, και επέλεξε «την λιγότερο επίπονη μέθοδο εκτέλεσης»
Ο Mikal Mahdi
Ο Ντόναλντ Τραμπ ψάχνει συμμάχους στον εμπορικό πόλεμο με την Κίνα - Ανάλυση του CNN
«Για τον Αμερικανό πρόεδρο, η προσπάθεια να διαμορφώσει ένα αξιόπιστο διεθνές μέτωπο ενάντια στο Πεκίνο ίσως αποδειχθεί η πιο δύσκολη αποστολή της δεύτερης θητείας του» τονίζει το αμερικανικό δίκτυο
Ο Ντόναλντ Τραμπ σε υπουργικό συμβούλιο στον Λευκό Οίκο 1
4 τραυματίες από την επίθεση ρωσικών drones στο Κίεβο και σε άλλες περιοχές - Οι Ουκρανοί λένε ότι κατέρριψαν 56
Θραύσματα από drone προκάλεσαν επίσης ζημιές σε μια κατοικία και σε αρκετά κτίρια, με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν πυρκαγιές σε διαφορετικά τμήματα της ουκρανικής πρωτεύουσας
Επίθεση ρωσικών drones στο Κίεβο
Αμερικανός αξιωματούχος: Η μεταπολεμική Ουκρανία θα μπορούσε να μοιάζει με το Βερολίνο μετά τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο – Αντί για τείχος, ο Δνείπερος
Το σενάριο διαίρεσης της Ουκρανίας έχει πέσει στο τραπέζι στο πλαίσιο μιας πιθανής ειρηνευτικής συμφωνίας σύμφωνα με τους «Times» που φιλοξενούν συνέντευξη του Αμερικανού απεσταλμένου Κιθ Κέλογκ
Στρατιώτες των Συμμάχων μπροστά στο μνημείο του Σοβιετικού Στρατιώτη στο μεταπολεμικό Βερολίνο τον Νοέμβριο του 1945