Site icon NewsIT

Λονδίνο: Η Oxford Street γίνεται πεζόδρομος για να προσελκύσει περισσότερους καταναλωτές

17.09.2024 | 15:19
Λονδίνο: Η Oxford Street γίνεται πεζόδρομος για να προσελκύσει περισσότερους καταναλωτές

Shoppers walk past a Kurt Geiger retail store on Oxford Street in London, Britain, August 27, 2024. REUTERS/Hollie Adams

Ένας από τους πιο γνωστούς δρόμους του Λονδίνου, η Oxford Street, πρόκειται να γίνει πεζόδρομος, σύμφωνα με τα νέα σχέδια του δημάρχου της πόλης.

Σκοπός των αρχών του Λονδίνου είναι να ανοίξουν νέα καταστήματα και συνεπώς νέες θέσεις εργασίας πάνω στην Oxford Street, μιας και η χώρα δεν έχει ανακάμψει από την πανδημία της Covid-19 και τα lockdown που έκαναν τους καταναλωτές να «στραφούν» στις ηλεκτρονικές αγορές.

Στην περίπτωση που εγκριθεί το σχέδιο, η Oxford Street θα ακολουθήσει το παράδειγμα άλλων μεγάλων εμπορικών κόμβων, όπως η Times Square στη Νέα Υόρκη και η Λα Ράμπλα στη Βαρκελώνη, όπου η κυκλοφορία των αυτοκινήτων έχει σταματήσει εντελώς.

Ο δρόμος στον οποίο βρίσκονται μερικά από τα διασημότερα καταστήματα της βρετανικής πρωτεύουσας, από το Selfridges μέχρι το Marks & Spencer, προσελκύει κάθε μέρα μισό εκατομμύριο επισκέπτες.

Η εταιρεία New West End, η οποία εκπροσωπεί τα καταστήματα λιανικής της Oxford Street, τόνισε πως η περιοχή παραμένει σημαντική για το λιανικό εμπόριο και τη φιλοξενία στο Λονδίνο.

Μερικά καταστήματα λιανικής «καλωσόρισαν» το σχέδιο, με την αλυσίδα John Lewis (η ναυαρχίδα της οποίας βρίσκεται από το 1864 στον συγκεκριμένο δρόμο) να χαρακτηρίζει το δρόμο αυτό «κεντρική οδό του έθνους».

Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί το πώς θα διαμορφωθούν τα δρομολόγια των λεωφορείων που περνούν από την οδική αρτηρία.

Το σχέδιο εξαρτάται από την τελική έγκριση της αντιπροέδρου της βρετανικής κυβέρνησης Άντζελα Ρέινερ, η οποία είναι επίσης υπουργός Στέγασης και Κοινοτήτων.

«Το σχέδιο αυτό για την αναζωογόνηση της Όξφορντ Στριτ θα ευνοήσει την ανάπτυξη με τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και οικονομικής δραστηριότητας, ενώ θα δώσει την ώθηση που χρειάζεται στη νυκτερινή οικονομία του Λονδίνου», δήλωσε η Άντζελα Ρέινερ.

Το Εργατικό Κόμμα του πρωθυπουργού Κιρ Στάρμερ έχει δηλώσει πως θέλει να επιταχύνει τη διαδικασία της έγκρισης νέων προγραμμάτων ώστε να επιταχυνθεί η οικονομική ανάπτυξη της Βρετανίας.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version