«Πήγα παντού, σε όλα τα νοσοκομεία. Αυτό το κέντρο ήταν η τελευταία μου ελπίδα» συμπλήρωσε ο Ναντίρ, στο πρόσωπό του οποίου αποτυπώνονται η αγωνία και η κόπωση. Μετέβη στο Αθλητικό Κέντρο Ουεστγουέι, όπου έχουν μεταφερθεί προληπτικά ένοικοι κτιρίων που βρίσκονταν κοντά στον πύργο.
Ο Ναντίρ αναζητά τον Γιασίν ελ Ουαχαμπί, ένα νεαρό άνδρα με καταγωγή από το Μαρόκο που διέμενε στον 21ο όροφο και αγνοείται μαζί με όλη του την οικογένεια.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
«Δεν γνωρίζω τι συνέβη, δεν γνωρίζω τίποτα» δήλωσε, ενώ δεν κρύβει την απογοήτευσή του για την πρωθυπουργό Τερέζα Μέι, που «δεν μίλησε παρά μόνο σε μία οικογένεια θυμάτων» κατά την επίσκεψή της στην περιοχή χθες Πέμπτη.
Βυθισμένοι στη θλίψη τους αλλά και την οργή τους, οι συγγενείς των αγνοουμένων στηρίζουν ο ένας τον άλλο. Σε κάθε γωνιά της συνοικίας του δυτικού Λονδίνου, έχουν αναρτηθεί στους τοίχους φωτογραφίες των αγνοουμένων. Την ίδια ώρα οι δωρεές ρούχων, παιχνιδιών ή τροφίμων αυξάνονται.
Η πρόσοψη του κτιρίου όπου στεγάζεται το κέντρο καθολικών του Λάτιμερ, σε κοντινή απόσταση, έχει μετατραπεί σε χώρο αφιερωμένο στη μνήμη των θυμάτων. Εκεί μπορεί να διαβάσει κανείς συλλυπητήρια μηνύματα, προσευχές όπως επίσης μηνύματα οργής: «Τερέζα Μέι, μην προσεγγίσεις την περιοχή!» ή «Δικαιοσύνη για το Γκρένφελ».
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Εκεί ακριβώς βρίσκεται η Σόουσαν Τσουκέρ, μια Βρετανίδα με καταγωγή από τον Λίβανο, που δεν θέλει να χάσει την ελπίδα. Δεν έχει νέα από τα έξι μέλη της οικογένειάς της που διέμεναν στον 22ο όροφο: τη μητέρα της, την αδελφή της, τον κουνιάδο της, τα παιδιά τους. Εκείνη ζούσε στον 21ο όροφο ωστόσο βρισκόταν στο σπίτι μιας φίλης της.
Επικοινώνησε με την αστυνομία, τα νοσοκομεία. Μάταια. «Δεν έχω κανένα νέο. Τίποτα. Ελπίζω ότι βρίσκονται στο νοσοκομείο, δεν τα παρατάω» τόνισε η ίδια.
Ο Μοχάμεντ Αλχατζαλί, ένας Σύρος πρόσφυγας ηλικίας 23 ετών που διέμενε στον 14ο όροφο και σπούδαζε πολιτικός μηχανικός στο Πανεπιστήμιο του Δυτικού Λονδίνου, ήταν ο πρώτος νεκρός που κατονόμασαν επίσημα οι αρχές. Ο αδελφός του, που ήταν μαζί όταν ξέσπασε η φωτιά, επέζησε και νοσηλεύεται.
«Ο Μοχάμεντ έκανε ένα επικίνδυνο ταξίδι για να γλυτώσει από τον πόλεμο και τον θάνατο στη Συρία, προτού βρεθεί αντιμέτωπος με τον θάνατο εδώ, στο ίδιο του το σπίτι. Ο Μοχάμεντ ήλθε σε αυτήν την χώρα για να είναι ασφαλής και η Βρετανία απέτυχε να τον προστατεύσει» επισημαίνεται σε ανακοίνωση της οργάνωσης Εκστρατεία για την αλληλεγγύη στη Συρία.
Οι βρετανικές αρχές έδωσαν επίσης στη δημοσιότητα το όνομα της 24χρονης φωτογράφου Καντίτζα Σάγιε.
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ