Κόσμος

Λονδίνο: Στρατιωτικά άλογα ξέφυγαν πάλι και έτρεχαν πανικόβλητα στο κέντρο της πόλης

Αναστάτωση επικράτησε στο κέντρο του Λονδίνου όταν τρία στρατιωτικά άλογα ξέφυγαν από τον έλεγχο των αναβατών τους και άρχισαν να τρέχουν στους πολυσύχναστους δρόμους της πόλης.

Το περιστατικό σημειώνεται λίγους μήνες αφότου μία παρόμοια κατάσταση εκτυλίχθηκε στους δρόμους του Λονδίνου με άλογα να τρέχουν στους δρόμους της βρετανικής πρωτεύουσας

Το νέο συμβάν συνέβη γύρω από το Knightsbridge και πέντε από τα έξι άλογα του Βασιλικού Ιππικού, διέφυγαν τον έλεγχο των αναβατών τους, αφού προηγουμένως τους πέταξαν κάτω στη διάρκεια άσκησης ρουτίνας.

Το άλογο, το οποίο οδηγούσε την πομπή τρομοκρατήθηκε από ένα λεωφορείο και αντέδρασε, με αποτέλεσμα δύο αναβάτες να πέσουν στο έδαφος. Τότε τα άλογα τράπηκαν σε φυγή.

 

Βίντεο απαθανάτισε ένα άλογο να πέφτει πάνω σε ένα όχημα πριν αρχίσει να τρέχει στη μέση ενός πολυσύχναστου δρόμου του Λονδίνου.

Κανένα από τα τρία άλογα δεν ενεπλάκη στο προηγούμενο περιστατικό του Απριλίου, σύμφωνα με διευκρίνιση του υπουργείου.

Ένας εκπρόσωπος του στρατού είπε:

«Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι, ενώ ασκούνταν σήμερα το πρωί, τρία άλογα χάθηκαν από τους αναβάτες τους. Ανακτήθηκαν γρήγορα και με ασφάλεια. Ένα άλογο τραυματίστηκε ελαφρά, αλλά δεν απαιτείται περαιτέρω θεραπεία και δεν υπήρξαν τραυματισμοί στους εμπλεκόμενους στρατιώτες».

Το υπουργείο Άμυνας επιβεβαίωσε ότι τα άλογα επέστρεψαν στους στρατώνες του Hyde Park μέχρι τις 9.55 π.μ. (τοπική ώρα).

Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ξεπέρασαν τους 2.000 οι νεκροί από τα 7,7 Ρίχτερ στη Μιανμάρ - Μία εβδομάδα εθνικού πένθους κηρύχτηκε στη χώρα
Στη Μιανμάρ θα σταματήσει αύριο κάθε δραστηριότητα για ένα λεπτό στις 12:51 και δύο δευτερόλεπτα τοπική ώρα (08:21 το πρωί ώρα Ελλάδας), τη στιγμή που γινόταν ο σεισμός των 7,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ
Προσωπικό διάσωσης μπροστά από τα συντρίμμια κτιρίου που κατέρρευσε από τον σεισμό στην πόλη Μανταλέι της Μιανμάρ
Ο Τραμπ κόβει την ιστορική μανόλια που φυτεύτηκε στον Λευκό Οίκο επί προεδρίας Άντριου Τζάκσον πριν από 200 χρόνια
«Όλα πρέπει να τελειώσουν, και αυτό το δέντρο είναι πολύ επικίνδυνο για την ασφάλεια, στην είσοδο του Λευκού Οίκου και πρέπει τώρα να αφαιρεθεί», είπε ο Ντόναλντ Τραμπ
Η ιστορική μανόλια του Άντριου Τζάκσον που ήταν Πρόεδρος των ΗΠΑ από το 1829 έως το 1837