Παρασκευή, 19 Ιουλ.
30oC Αθήνα

Λονδίνο: Συναγερμός για διαρροή χημικής ουσίας σε κεντρικό εμπορικό δρόμο!

Λονδίνο: Συναγερμός για διαρροή χημικής ουσίας σε κεντρικό εμπορικό δρόμο!
Reuters

Την πιθανή διαρροή μίας χημικής ουσίας σε εμπορικό δρόμο στο Λονδίνο ερευνούν οι βρετανικές αρχές. Ένας άνθρωπος μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο. Έληξε ο αποκλεισμός στην Μπρόμπτον Ρόουντ.

Όπως μετέδωσαν διεθνή μέσα ενημέρωσης, ερευνάται το ενδεχόμενο διαρροής μίας επιβλαβούς ουσίας στην Μπρόμπτον Ρόουντ, έναν κεντρικό εμπορικό δρόμο στο Λονδίνο, όπου βρίσκονται πολλά γνωστά πολυκαταστήματα, όπως τα Harrods και Harvey Nichols.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των αρχών, επί τόπου έσπευσαν αστυνομικοί και ασθενοφόρα. Κάποιο από αυτά μετέφερε έναν άνθρωπος σε νοσοκομείο.

Η περιοχή είχε αποκλειστεί για προληπτικούς λόγους, μέχρι να καθοριστεί τι είδους ήταν αυτή η χημική ουσία.

Η αστυνομία ανέφερε ότι δεν αντιμετωπίζει το επεισόδιο αυτό ως σχετιζόμενο με τρομοκρατική ενέργεια.

Λίγη ώρα αργότερα η κυκλοφορία επιτράπηκε και πάλι στην περιοχή της Μπρόμπτον Ρόουντ που είχε αποκλειστεί, ενώ η αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες.

Σύμφωνα με την υπηρεσία ασθενοφόρων, στο σημείο εστάλη πλήρωμα εκπαιδευμένο στη διαχείριση επικίνδυνων υλικών.

Σκριπάλ: Απόπειρα δολοφονίας με χημική ουσία στο Λονδίνο

Στις 4 Μαρτίου 2018, ο Σεργκέι Βικτορόβιτς Σκριπάλ, πρώην αξιωματικός της Ρωσικής Υπηρεσίας Πληροφοριών και διπλός πράκτορας για τις υπηρεσίες πληροφοριών του Ηνωμένου Βασιλείου κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1990 και των αρχών του 2000, και η κόρη του Γιούλια, που τον επισκέφθηκε από τη Μόσχα, δηλητηριάστηκαν με το νευροδραστικό φάρμακο “Νοβίτσοκ” στο Λονδίνο.

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις