Site icon NewsIT

Λωρίδα της Γάζας: «Η Χαμάς είναι εδώ για να μείνει» δηλώνει ο αρχηγός της οργάνωσης Ισμαήλ Χανίγια

16.05.2024 | 02:53
Λωρίδα της Γάζας: «Η Χαμάς είναι εδώ για να μείνει» δηλώνει ο αρχηγός της οργάνωσης Ισμαήλ Χανίγια

Turkey's President Tayyip Erdogan meets with Ismail Haniyeh, leader of the Palestinian Islamist group Hamas, in Istanbul, Turkey, April 20, 2024. Murat Cetinmuhurdar/Turkish Presidential Press Office/Handout via REUTERS ATTENTION EDITORS - THIS PICTURE WAS PROVIDED BY A THIRD PARTY. NO RESALES. NO ARCHIVES.

Ο ηγέτης της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια δηλώνει πως για τη διακυβέρνηση της Λωρίδας της Γάζας μετά τον πόλεμο με το Ισραήλ θα αποφασίσουν το κίνημα και οι άλλες παλαιστινιακές παρατάξεις. Ο Χανίγια κατηγορεί πάλι το Ισραήλ για τη συνέχιση της σύρραξης στην περιοχή.

Ο Ισμαήλ Χανίγια, αρχηγός της Χαμάς, δήλωσε την Τετάρτη (15.05.2024) πως μετά τον τερματισμό του πολέμου με το Ισραήλ, θα παρθούν οι αποφάσεις για την επόμενη μέρα στη Λωρίδα της Γάζας.

«Λέμε ότι η Χαμάς είναι εδώ για να μείνει (…) και ότι θα είναι το κίνημα και όλες οι εθνικές (παλαιστινιακές) παρατάξεις που θα αποφασίσουν για τη μεταπολεμική διακυβέρνηση στη Γάζα», είπε ο Χανίγια κατά τη διάρκεια ομιλίας του που αναμεταδόθηκε απευθείας τηλεοπτικά.

Τόνισε ακόμη ότι το μέλλον των έμμεσων διαπραγματεύσεων για την κήρυξη κατάπαυσης του πυρός είναι αβέβαιο, διότι το Ισραήλ «επιμένει να κατέχει το σημείο διέλευσης της Ράφας και να επεκτείνει την επίθεσή του» στον παλαιστινιακό θύλακα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version