Κόσμος

Λωρίδα της Γάζας: Η Χαμάς θα απελευθερώσει σήμερα 30/11 άλλους δέκα ομήρους

Η Χαμάς θα απελευθερώσει σήμερα (30.11.2023) άλλους 10 ομήρους – πολίτες του Ισραήλ (οι δύο έχουν και ρωσική υπηκοότητα) από τη Γάζα, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πηγή της παλαιστινιακής οργάνωσης. Από την άλλη το Ισραήλ θα απελευθερώσει 30 Παλαιστίνους.

Η αρχική συμφωνία ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς προέβλεπε τετραήμερη ανακωχή στη Γάζα, η οποία έχει παραταθεί δύο φορές μέχρι στιγμής. Η παράταση, που ανακοινώθηκε σήμερα, λήγει αύριο, Παρασκευή. Από την έναρξη της ανακωχής, η Χαμάς απελευθερώνει κάθε μέρα περί τους 10 ομήρους και το Ισραήλ αποφυλακίζει τριπλάσιο αριθμό παλαιστινίων κρατουμένων.

Την ίδια στιγμή διαπραγματευτές της Αιγύπτου και του Κατάρ ασκούν πιέσεις για μια νέα διήμερη παράταση της εκεχειρίας στη Γάζα ανάμεσα σε Ισραήλ και Χαμάς σε συνδυασμό με περισσότερες απελευθερώσεις ομήρων και αύξηση στην παράδοση της ανθρωπιστικής βοήθειας, ανέφερε σήμερα ανακοίνωση της Κρατικής Υπηρεσίας Πληροφόρησης.

Οι προσπάθειες ακολουθούν τη σημερινή παράταση της τελευταίας στιγμής της εκεχειρίας για έβδομη ημέρα.

Η σημερινή παράταση περιλαμβάνει όπως αναφέραμε την απελευθέρωση δέκα Ισραηλινών που συνελήφθησαν όμηροι από την Χαμάς και 30 παλαιστινίων ομήρων καθώς και την παροχή των ίδιων επιπέδων ανθρωπιστικής βοήθειας όπως και τις προηγούμενες έξι ημέρες, ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της Κρατικής Υπηρεσίας Πληροφόρησης της Αιγύπτου (SIS) Ντία Ρασουάν.

«Η Αίγυπτος θα συνεχίσει να καταβάλλει τις εντονότερες προσπάθειές της για να διασφαλίσει τη συνεχιζόμενη ροή ανθρωπιστικής βοήθειας προς το βόρειο και το νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η τρομακτική προειδοποίηση Γερμανού στρατηγού για το ΝΑΤΟ: Η Ρωσία μπορεί να επιτεθεί στις χώρες – μέλη τα επόμενα 4 χρόνια
Ο Γερμανός τόνισε πως οι χώρες - μέλη πρέπει να προετοιμαστούν για να είναι έτοιμες να πολεμήσουν ακόμα και απόψε - Η ευάλωτη περιοχή που υπέδειξε ο στρατηγός ως το σημείο που μπορεί να δεχθεί την επίθεση
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν 5
Ισραηλινή «παγίδα θανάτου» η διανομή της ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα – 31 νεκροί από νέα ισραηλινά πυρά
Η Χαμάς κατηγόρησε το Ισραήλ ότι χρησιμοποιεί την ανθρωπιστική βοήθεια ως όπλο για να εκμεταλλευθεί τους αμάχους που λιμοκτονούν και να τους συγκεντρώσει σε ζώνες θανάτου - Αρνείται τα πάντα το Ισραήλ και το Ανθρωπιστικό Ίδρυμα για τη Γάζα
Γάζα 2