Κυριακή, 28 Ιουλ.
28oC Αθήνα

Λουλούδια, προσευχές και αμέτρητα γιατί για τα θύματα της αεροπορικής τραγωδίας (ΦΩΤΟ)

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Τραφικές φιγούρες οι συγγενείς των θυμάτων της αεροπορικής τραγωδίας με το ρωσικό αεροσκάφος που συνετρίβη στο Σινά, στην Αίγυπτο. Εφιαλτικά ερωτήματα παραμένουν αναπάντητα σχετικά με τις συνθήκες της συντριβής, μετά και το μήνυμα των τζιχαντιστών πως εκείνοι ευθύνονται για τους 224 θανάτους!

Η είδηση έκανε ξανά το αίμα να παγώσει. “Αγνοείται αεροπλάνο”. Αρκούν δύο μόλις λέξεις για να ξυπνήσουν οι αρκετά νωπές μνήμες από τα πρόσφατα αεροπορικά δυστυχήματα.

Από την ώρα που η είδηση έγινε γνωστή το πρωί του Σαββάτου, μεσολάβησαν πολλές και μάλιστα αντικρουόμενες πληροφορίες. Κάποια διεθνή μέσα ενημέρωσης ανέφεραν πως το αεροσκάφος απέκτησε ξανά επικοινωνία και πως πετούσε στον εναέριο χώρο της Τουρκίας. Λίγο μετά όμως, οι αιγυπτιακές αρχές και συγκεκριμένα το γραφείο του πρωθυπουργού, επιβεβαίωσε την τραγωδία.

Το αεροσκάφος συνετρίβη. Η νέα τραγωδία είχε μόλις γραφτεί. Όλες οι επίσημες ενημερώσεις των αξιωματούχων της Αιγύπτου έκαναν λόγο για τεχνικό πρόβλημα στο αεροσκάφος, τονίζοντας πως δεν υπήρχε καμία ένδειξη κατάρριψης. Ωστόσο τα σενάρια… οργίαζαν. Κι αυτό διότι στην συγκεκριμένη περιοχή, στο Σινά, οι τζιχαντιστές όχι απλά… δραστηριοποιούνται, αλλά κατά πολλούς την ελέγχουν!

Λίγο αργότερα ήρθε και η… βόμβα. Οι φανατικοί μαχητές του Ισλαμικού Κράτους ανέλαβαν την ευθύνη για την κατάρριψη του αεροσκάφους, ως αντίποινα (σ.σ. όλοι οι επιβάτες -πλην τριών- στο αεροσκάφος ήτανη Ρώσοι) για την στρατιωτική επέμβαση της Ρωσίας στην Συρία. Ένα βίντεο μάλιστα που δημοσιεύτηκε σκόρπισε τον πανικό, αφού υποτίθεται πως δείχνει την στιγμή της κατάρριψης…

Τα δεδομένα δεν έχουν ακόμη ξεκαθαρίσει, με την Ρωσία να αναφέρει πως δεν γίνεται να το έχουν καταρρίψει οι τζιχαντιστές, ωστόσο οι συγγενείς των θυμάτων περιμένουν απαντήσεις. Σε αμέτρητα γιατί…

Οι φωτογραφίες είναι από την Ρωσική Πρεσβεία στο Κίεβο:

Πηγή φωτό: Reuters

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε