Κόσμος

Μ. Τζόνσον: Αυτή η πανδημία δεν έχει τελειώσει

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον προέτρεψε τους πολίτες στην Αγγλία να «προχωρήσουν με προσοχή» όταν αρθούν τα περισσότερα μέτρα για την Covid-19, την επόμενη εβδομάδα, τονίζοντας ότι η χώρα δεν μπορεί να επιστρέψει αυτομάτως στη ζωή όπως ήταν πριν από την πανδημία.

«Δεν μπορώ να το πω αρκετά δυνατά, με αρκετή έμφαση: αυτή η πανδημία δεν έχει τελειώσει», δήλωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

«Για να κάνουμε αυτά τα βήματα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και να έχουμε εμβολιαστεί», υπογράμμισε.

Αναφερόμενος στην τηλεργασία, ο Τζόνσον είπε ότι δεν αναμένει να επιστρέψουν όλοι οι εργαζόμενοι στα γραφεία τους από την επόμενη Δευτέρα.

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε την ελπίδα ότι η άρση των μέτρων, όπως προβλέπεται από τον οδικό χάρτη που σχεδίασε η κυβέρνησή του, θα είναι μη αναστρέψιμη. Παράλληλα όμως προειδοποίησε τους πολίτες ότι η άρση αυτή δεν θα πρέπει να εκληφθεί ως σήμα για ξέφρενους πανηγυρισμούς. «Η στρατηγική μας θα δουλέψει μόνο αν οι άνθρωποι είναι προσεκτικοί», υπογράμμισε.

Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Χαμάς κατηγορεί για «κατάφωρη παραβίαση» της συμφωνίας το Ισραήλ που καθυστερεί την απελευθέρωση των Παλαιστινίων φυλακισμένων
Η Χαμάς κατηγόρησε το Ισραήλ για "κατάφωρη παραβίαση" της συμφωνίας εκεχειρίας μετά την απόφαση του Ισραήλ να καθυστερήσει την απελευθέρωση...
Στιγμιότυπο από απελευθέρωση ομήρων