Κόσμος

Μαγικές εικόνες από την υπερπανσέληνο με ολική έκλειψη σε ολόκληρο τον κόσμο (pics)

Η μεγαλύτερη υπερπανσέληνος για φέτος καταγράφηκε την Τετάρτη ενώ είχε αρχίσει να γίνεται ορατή στη Γη από το βράδυ της Τρίτης.

Η πανσέληνος έφθασε στην κορύφωση της λίγο μετά το μεσημέρι της Τετάρτης αλλά λίγες ώρες νωρίτερα, η Σελήνη βρέθηκε στην κοντινότερη απόσταση της από τη Γη (357.311 χιλιόμετρα).

Η υπερπανσέληνος στην Αυστραλία - ΦΩΤΟ REUTERS
Η υπερπανσέληνος στην Αυστραλία – ΦΩΤΟ REUTERS
Η εικόνα του φεγγαριού στη Χονολουλού - ΦΩΤΟ REUTERS
Η εικόνα του φεγγαριού στη Χονολουλού – ΦΩΤΟ REUTERS
To Super Blood Moon στην Ινδονησία - ΦΩΤΟ REUTERS
To Super Blood Moon στην Ινδονησία – ΦΩΤΟ REUTERS

Καθώς η ελλειπτική τροχιά του φεγγαριού γύρω από τη Γη αυξομειώνει την απόσταση μεταξύ των σωμάτων, υπερ-πανσέληνος συμβαίνει όταν η πανσέληνος συμπίπτει χρονικά με μια πολύ κοντινή προσέγγιση της Σελήνης.

FILE PHOTO: The moon is seen beside a quadriga on the top of the Cinquantenaire arch during a total lunar eclipse, known as the "Super Blood Wolf Moon", in Brussels, Belgium January 21, 2019. REUTERS
Ολική έκλειψη Σελήνης στις Βρυξέλλες – ΦΩΤΟ REUTERS

Η ολική έκλειψη, η πρώτη μετά από τον Ιανουάριο του 2019, συμβαίνει όταν η Σελήνη περνάει ολόκληρη μέσω της σκιάς της Γης και το φεγγάρι παίρνει έτσι μια πιο σκούρα κοκκινωπή ή «ματωμένη» απόχρωση.

DP  SUPERMOON ECLIPSE
«Super Blood Wolf Moon» στην Κολωνία – ΦΩΤΟ REUTERS

Η ολική έκλειψη της 26ης Μαΐου ήταν ορατή μόνο από τον Ειρηνικό Ωκεανό και τμήματα της Ανατολικής Ασίας, Ιαπωνίας, Αυστραλίας-Νέας Ζηλανδίας, Κεντρικής, Νότιας και Βορειοδυτικής Αμερικής, σύμφωνα με τη NASA.

N ECLIPSE MEXICO
Οι αλλαγές του φεγγαριού πάνω από το Μεξικό – ΦΩΤΟ REUTERS

 

 

Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Νέα έρευνα αποκαλύπτει τι συνέβη τις τελευταίες ώρες στον Τιτανικό πριν χτυπήσει το παγόβουνο
«Διατήρησαν τα φώτα και το ρεύμα σε λειτουργία μέχρι το τέλος, για να δώσουν χρόνο στο πλήρωμα να εκτοξεύσει τις σωσίβιες λέμβους με ασφάλεια με κάποιο φως αντί για απόλυτο σκοτάδι»
Το κουφάρι του Τιτανικού βρίσκεται δυόμισι μίλια κάτω στον πυθμένα του Βόρειου Ατλαντικού