Πέμπτη, 18 Ιουλ.
32oC Αθήνα

Μαϊάμι: Εννέα οι νεκροί από την κατάρρευση πολυκατοικίας – Συγκλονίζουν οι συγγενείς του 21χρονου Έλληνα

Μαϊάμι: Εννέα οι νεκροί από την κατάρρευση πολυκατοικίας – Συγκλονίζουν οι συγγενείς του 21χρονου Έλληνα

Χωρίς τέλος η αγωνία για τον 21χρονο ομογενή Ανδρέα Γιαννιτσόπουλο και τους άλλους αγνοούμενους από την κατάρρευση του κτιρίου διαμερισμάτων στο Μαϊάμι. Οι νεκροί έχουν πλέον φτάσει τους εννέα και οι αγνοούμενοι είναι περισσότεροι από 150.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία πληροφορία για την τύχη του 21χρονου Ελληνοαμερικανού και του φίλου του, που βρίσκονταν στο κτίριο στο Μαϊάμι τη στιγμή της κατάρρευσης. Η τραγική ειρωνεία είναι πως ο 21χρονος είχε επισκεφτεί το Μαϊάμι για διακοπές και την ημέρα της κατάρρευσης επρόκειτο να φύγει για το Τέξας, όπου μένει η οικογένειά του!

Ο πατέρας του νεαρού Ανδρέα βρίσκεται από την πρώτη στιγμή στον τόπο της τραγωδίας και παρακολουθεί τις έρευνες. «Σας ευχαριστώ όλους για τις προσευχές σας. Σας παρακαλώ, βρείτε τον γιο μου» είναι η έκκληση της μητέρας του, Τίνας Γιαννιτσοπούλου.

«Υπάρχουν ελπίδες μέχρι να βρεθεί πτώμα» είπε από την πλευρά του ο παππού του, ο 90χρονος Ανδρέας Γιαννιτσόπουλος.

  

Αυξάνονται τα θύματα της τραγωδίας

Και ενώ οι έρευνες στα συντρίμμια συνεχίζονται, ο απολογισμός των θυμάτων έχει αυξηθεί στους 9.

«Καταφέραμε να βρούμε άλλα τέσσερα πτώματα στα χαλάσματα, καθώς και ανθρώπινα λείψανα» είπε η δήμαρχος της κομητείας του Μαϊάμι-Ντέιντ, Ντανιέλα Λιβάιν Κάβα. «Μέχρι στιγμής, ένας άνθρωπος πέθανε στο νοσοκομείο και έχουμε βρει οκτώ νεκρούς στο σημείο, επομένως επιβεβαιώνω ότι ο αριθμός των νεκρών είναι 9», πρόσθεσε, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

«Συνεχίζουμε τις προσπάθειες για να βρούμε ζωντανούς», είχε δηλώσει νωρίτερα η Λιβάιν Κάβα, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο CBS.

Σχεδόν 150 ένοικοι της πολυκατοικίας παραμένουν αγνοούμενοι.

Στις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης συμμετέχουν από σήμερα Ισραηλινοί και Μεξικανοί διασώστες. «Έγινε πρόοδος. Έχουμε άφθονες ομάδες διασωστών. Δεν μας λείπουν οι πόροι, μας λείπει η τύχη. Χρειαζόμαστε περισσότερη τύχη», είπε ο δήμαρχος της κοινότητας Σερφσάιντ, Τσαρλς Μπέρκετ.

Οι δέκα Ισραηλινοί διασώστες έφτασαν σήμερα στο Μαϊάμι και έσπευσαν στον τόπο της τραγωδίας αμέσως μόλις προσγειώθηκε το αεροσκάφος τους. «Είναι μια από τις καλύτερες, ίσως η καλύτερη και πιο έμπειρη ομάδα Ισραηλινών διασωστών. Έχουν συμμετάσχει σε παρόμοιες καταστάσεις σε όλον τον κόσμο» είπε ο Νάσμαν Σάι, υπουργός αρμόδιος για θέματα της εβραϊκής διασποράς.

Περίπου οι μισοί κάτοικοι του Σερφσάιντ είναι Εβραίοι.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις