Τετάρτη, 17 Ιουλ.
37oC Αθήνα

Μάικλ Μόσλεϊ: Όταν βούτηξε στις ακτές της Κουρνουάλης και έπαθε παροδική αμνησία – «Μπλόκαρε το μυαλό μου»

Photo by Brook Mitchell/Getty Images
Photo by Brook Mitchell/Getty Images

Οι μέρες περνούν αλλά ούτε ίχνος του διάσημου παρουσιαστή του BBC δεν έχει ακόμη βρεθεί στη Σύμη. Ο Μάικλ Μόσλεϊ αναζητείται από τις αρχές, που «χτενίζουν» το νησί, για τρίτο 24ωρο, με όλα τα σενάρια για την τύχη του να είναι ανοιχτά.

Ο γνωστός παρουσιαστής του BBC είχε πέσει σε περιπέτειες και το 2019, όταν μία βουτιά στις ακτές της Κουρνουάλης, όπου κολουμπούσε μαζί με τη σύζυγό του, του στοίχισε ακριβά.

Όπως είχε αποκαλύψει ο ίδιος σε στήλη στη Daily Mail το 2019, η βουτιά αυτή τον έστειλε στα Επείγοντα νοσοκομείου, έχοντας υποστεί ένα επεισόδιο παροδικής σφαιρικής αμνησίας.

«Μπλόκαρε το μυαλό μου» είχε πει, περιγράφοντας τι του είχε συμβεί.

«Το επόμενο πράγμα που θυμάμαι είναι ότι βρίσκομαι στα επείγοντα περιστατικά στο νοσοκομείο του Truro, με την Clare να κάθεται δίπλα μου και να δείχνει εξαιρετικά ανήσυχη.

Καθώς περιμέναμε να μας δουν, μου είπε ότι αφού βγήκα από το νερό, έδειχνα αμήχανος. Δεν ήμουν ιδιαίτερα αγχωμένος και από πολλές απόψεις φαινόμουν απολύτως φυσιολογικός.

Ήμουν σε θέση να μιλήσω, αλλά προφανώς της έκανα συνεχώς τις ίδιες δύο ερωτήσεις, όπως: “είναι 2017;”, “έχασα τις αισθήσεις μου;”», είχε δηλώσει.

«Μου είπαν ότι προκλήθηκε από το κολύμπι στο νερό»

«Υπενθύμιζα συνεχώς στον εαυτό μου, δυνατά, ότι είχα τέσσερα παιδιά και έλεγα τα ονόματά τους, σαν να φοβόμουν ότι διαφορετικά θα τα ξεχνούσα. Για προφανείς λόγους, αυτό την ανησύχησε.

Με τη βοήθεια του αδελφού μου, η Κλερ με έντυσε και με πήγε κατευθείαν στο νοσοκομείο. Στο τμήμα των επειγόντων, περίπου δύο ώρες μετά το κολύμπι, η μνήμη μου άρχισε να επανέρχεται σιγά σιγά και άρχισα να αντιλαμβάνομαι το περιβάλλον μου.

Η Κλερ, η οποία είναι γενικός γιατρός, προφανώς ανησυχούσε πολύ ότι μπορεί να είχα υποστεί ένα μίνι εγκεφαλικό επεισόδιο – αυτό που είναι γνωστό ως παροδικό ισχαιμικό επεισόδιο ή TIA (Transient ischemic attack).

Ευτυχώς, σύντομα με είδε μια νεαρή γιατρός που σαφώς ήξερε τι έκανε. Έκανε πλήρη νευρολογική εξέταση […].

Μου είπαν ότι είχα πάθει κάτι που ονομάζεται παροδική σφαιρική αμνησία και ότι προκλήθηκε από το κολύμπι σε κρύο νερό», είπε επισημάνει ο Μόσλεϊ.

Σήμερα, Σάββατο (08.06.24) αναμένεται να ψάξουν μια μεγάλη περιοχή που εκτείνεται από το Πέδι προς το Γιαλό. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που έχουν στης διάθεση τους οι αρχές τόσο από κάμερες αλλά και από μια μαρτυρία κατοίκου του νησιού, ο παρουσιαστής έφυγε στις 1:30 το μεσημέρι της περασμένης Τετάρτης από την παραλία του Αγίου Νικολάου, διέσχισε το μονοπάτι του ενός χιλιομέτρου (στο οποίο αρχικά είχαν στραφεί οι έρευνες) και κατέληξε στο Πέδι.

Εκεί, το κατέγραψαν κάμερες καταστημάτων να κινείται, κρατώντας μία ομπρέλα στα χέρια του, προκειμένου να προστατευτεί από τον ήλιο.

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις