Κόσμος

Μακελειό στη Μόσχα: «Βρέθηκαν όλοι οι δράστες, προσπάθησαν να διαφύγουν στην Ουκρανία» λέει ο Πούτιν

Τηλεοπτικό διάγγελμα προς τον ρωσικό λαό απηύθυνε σήμερα Σάββατο (23.03.24) ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν για την τρομοκρατική επίθεση σε χώρο συναυλιών κοντά στη Μόσχα.

Ο Πούτιν καταδίκασε μια «βάρβαρη τρομοκρατική επίθεση», ενώ ευχαρίστησε τις υπηρεσίες αντιμετώπισης έκτακτων καταστάσεων και τις ειδικές υπηρεσίες για τις προσπάθειές τους και κήρυξε ημέρα εθνικού πένθους την 24η Μαρτίου.

Επιπλέον, εξέφρασε τα βαθιά συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων.

Σύμφωνα με τον Ρώσο πρόεδρο, οι δράστες προσπάθησαν να διαφύγουν προς την Ουκρανία. Παράλληλα, ο Πούτιν επισήμανε πως τα μέτρα ασφαλείας στη Ρωσία έχουν ενισχυθεί.

Σε διάγγελμά του, ο Πούτιν είπε πως κάποιοι άνθρωποι στην ουκρανική πλευρά είχαν κάνει προετοιμασίες για να τους επιτρέψουν να διασχίσουν τα σύνορα από τη Ρωσία. Η Ουκρανία αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή στην επίθεση.

«Προσπάθησαν να κρυφτούν και μετακινήθηκαν προς την Ουκρανία, όπου, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία, είχε προετοιμαστεί ένα «παράθυρο» για εκείνους από την ουκρανική πλευρά ώστε να διασχίσουν τα σύνορα», τόνισε ο Πούτιν.

Ο Ρώσος πρόεδρος φάνηκε να επαναλαμβάνει την εκδοχή των γεγονότων που παρουσιάστηκαν νωρίτερα από τις ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας (FSB). Κατά τη διάρκεια του διαγγέλματός του, δεν έκανε καμία αναφορά στην τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος που ανέλαβε χθες την ευθύνη για την επίθεση, την ώρα που το Κίεβο αρνείται κατηγορηματικά κάθε εμπλοκή.

«Όλοι οι δράστες, όσοι το οργάνωσαν και εκείνοι που διέταξαν αυτό το έγκλημα θα τιμωρηθούν δίκαια και αναπόφευκτα. Όποιοι κι αν είναι, όποιος τους καθοδηγεί», τόνισε ο επικεφαλής του ρωσικού κράτους.

«Θα αναγνωρίσουμε και θα τιμωρήσουμε όποιον βρίσκεται πίσω από τους τρομοκράτες, που προετοίμασε αυτήν την κτηνιωδία, αυτήν την επίθεση στη Ρωσία, εναντίον του λαού μας».

Όπως ο ίδιος ανέφερε, η 24η Μαρτίου κηρύχθηκε ημέρα εθνικού πένθους.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Οι ευλογίες του πάπα Φραγκίσκου από το «papa mobile», το μήνυμά του για το Πάσχα και η αναφορά στους Χριστιανούς της Γάζας
Ο Αργεντινός πάπας ζήτησε και πάλι κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και απελευθέρωση των ομήρων, όπως και να «παρασχεθεί βοήθεια στον κόσμο, ο οποίος πεινάει και προσμένει ένα μέλλον ειρήνης»
Ο πάπας Φραγκίσκος