Site icon NewsIT

Οι τζιχαντιστές πίσω από το μακελειό στο Ορλάντο με τους 50 νεκρούς! Ο δράστης είχε κάλεσει στο 911 και δήλωσε υποταγή και πίστη στο Ισλαμικό Κράτος

12.06.2016 | 22:19
Οι τζιχαντιστές πίσω από το μακελειό στο Ορλάντο με τους 50 νεκρούς! Ο δράστης είχε κάλεσει στο 911 και δήλωσε υποταγή και πίστη στο Ισλαμικό Κράτος

- Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο Ορλάντο! - Ο δράστης της αιματηρής επίθεσης με τους 50 νεκρούς και τους 53 τραυματίες είχε δηλώσει πίστη στο Ισλαμικό Κράτος - Τηλεφώνησε στη γραμμή εκτάκτου ανάγκης (911) πριν εισβάλει στο νυχτερινό κέντρο Pulse και ανοίξει πυρ - Δράστης είναι ο Ομάρ Ματίν, Αμερικανός πολίτη με καταγωγή από το Αφγανιστάν - Έκανε αναφορά και στους αδερφούς Τσαρνάεφ, τους βομβιστές στο μαραθώνιο της Βοστώνης - Πράκτορας FBI στο CNN: Ξέραμε πως συμπαθούσε το ISIS - "Το καλύτερο δώρο για το Ραζάνι" έλεγαν οπαδοί των τζιχαντιστών, πανηγυρίζοντας για το μακελειό!

Κάθε ώρα που περνά, ο μεγαλύτερος φόβος των αμερικανικών αρχών, να εκδηλώθηκε δηλαδή επίθεση που να σχετίζεται με τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους σε έδαφος των ΗΠΑ γίνεται όλο και περισσότερο πραγματικότητα. Και το μακελειό που συγκλονίζει τις ΗΠΑ και όλο τον κόσμο με τους 50 νεκρούς και τους 53 τραυματίες σε gay club στο Ορλάντο της Φλόριντα φαίνεται πως είναι ακριβώς αυτό: μια τρομοκρατική επίθεση σε αμερικανικό έδαφος που έφερε εις πέρας ένας θαυμαστής του ISIS κατ’ εντολή του Ισλαμικού Κράτους!

Σύμφωνα με το Reuters, στο πρακτορείο AMAQ, που συνδέεται με το ISIS υπήρξε ανάληψη ευθύνης από το Ισλαμικό Κράτος! “Η ένοπλη επίθεση με στόχο gay club στην πόλη Ορλάντο στην αμερικανική πολιτεία της Φλόριντα η οποία άφησε πάνω από 100 ανθρώπους νεκρούς ή τραυματίες, έγινε από έναν μαχητή του Ισλαμικού Κράτους” αναφέρεται στην ανακοίνωση που δημοσίευσε το Amaq.

Το NBC είχε μεταδώσει λίγο νωρίτερα την πληροφορία πως ο δράστης της σφαγής στο νυχτερινό κέντρο Pulse του Ορλάντο, ο 30χρονος Ομάρ Ματίν, Αμερικανός πολίτης με καταγωγή από το Αφγανιστάν ήταν θαυμαστής των τζιχαντιστών. Και πριν εισβάλει στο nifht club, οπλισμένος με ένα τουφέκι, ένα πιστόλι και κάτι που έμοιαζε με “μηχανισμό”, είχε τηλεφωνήσει στη γραμμή εκτάκτων περιστατικών (911), ορκιζόμενος πίστη και αφοσίωση στον ISIS!

Σύμφωνα με αναφορές στο twitter, οπαδοί των τζιχαντιστών πανηγύρισαν το μακελειό στο Ορλάντο, χαρακτηρίζοντάς το ως το καλύτερο δώρο για το Ραμαζάνι και “αποθέωναν” τον δράστη λέγοντας: “μακάρι ο Αλάχ να δεχτεί τον ήρωα που το έκανε και ενέπνευσε κι άλλους να κάνουν το ίδιο”!

Ακόμη ένα γεγονός που προκαλεί ρίγη είναι και το ότι ο μακελάρης του Ορλάντο έκανε αναφορά στους αδελφούς Τσαρνάεφ, τους βομβιστές που αιματοκύλισαν τον Μαραθώνιο της Βοστόνης τον Απρίλιο του 2013, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου της αστυνομίας της Πολιτείας της Μασαχουσέτης. «Κατά τη διάρκεια μιας τηλεδιάσκεψης με αξιωματούχους των ομοσπονδιακών υπηρεσιών ασφαλείας πριν από λίγο, η Αστυνομία της Πολιτείας της Μασαχουσέτης και άλλες τοπικές αρχές επιβολής του νόμου ενημερώθηκαν ότι ο ένοπλος στο νυχτερινό κέντρο του Ορλάντο, κατά τη διάρκεια της επίθεσης που εξαπέλυσε, δήλωσε πίστη στο Ισλαμικό Κράτος και αναφέρθηκε στους αδελφούς Τσαρνάεφ» επισήμανε ο εκπρόσωπος τύπου της αστυνομίας Ντέιβιντ Προκόπιο σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Υπενθυμίζεται ότι οι αδελφοί Τσαρνάεφ σκότωσαν τρεις ανθρώπους και τραυμάτισαν περισσότερους από 260 την 15η Απριλίου του 2013.Ο Ταμερλάν Τσαρνάεφ, 26 ετών, σκοτώθηκε τέσσερις ημέρες αργότερα κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυροβολισμών με την αστυνομία ενώ ο Τζοχάρ Τσαρνάεφ, ηλικίας 22 ετών, έχει καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη για τον ρόλο του στην επίθεση.

«Το γεγονός ότι η επίθεση διαπράχθηκε κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού και ότι η ηγεσία του Ισλαμικού Κράτους στη Ράκα καλεί τους υποστηρικτές του να εξαπολύσουν επιθέσεις κατά τη διάρκεια αυτής της χρονικής περιόδου, (το γεγονός ότι) στοχοθετήθηκε ένα νυχτερινό κέντρο, όπου συχνάζουν ομοφυλόφιλοι, κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων του Gay Pride και- εφόσον επιβεβαιωθεί- το ότι σύμφωνα με τις τοπικές αρχές επιβολής της τάξης ο ένοπλος δήλωσε πίστη στο Ισλαμικό Κράτος, όλα αυτά καταδεικνύουν ότι πρόκειται για μια τρομοκρατική ενέργεια εμπνευσμένη από το Ισλαμικό Κράτος» επισήμανε από την πλευρά του ο επικεφαλής των Δημοκρατικών στην επιτροπή Πληροφοριών του Κογκρέσου, βουλευτής Άνταμ Σιφ σε ανακοίνωσή του.

Από την πρώτη στιγμή οι αμερικανικές αρχές είχαν μιλήσει για τρομοκρατική επίθεση. Και πως ήξεραν ότι ο 30χρονος άνδρας ήταν από εκείνους που “συμπαθούσαν” τους τζιχαντιστές. Η σφαγή στο Ορλάντο, γιατί περί σφαγής πρόκειται, για ένα λουτρό αίματος χωρίς προηγούμενο στις ΗΠΑ, είναι η πιο αιματηρή αυτού του είδους στην ιστορία της χώρας. 50 άνθρωποι νεκροί και άλλοι 53 τραυματίες, πολλοί από τους οποίους σε κρίσιμη κατάσταση. Δεν αποκλείεται ο αριθμός των νεκρών να αυξηθεί.

Από νωρίς είχε φανεί πως υπάρχει μια κάποια σύνδεση ανάμεσα στον μακελάρη του Ορλάντο και το ISIS.

Λίγες ώρες μετά το μακελειό, σε λογαριασμό στο Twitter που συνδέεται με το Ισλαμικό Κράτος, αναρτήθηκε η φωτογραφία ενός άνδρα, ο οποίος, όπως υποστηρίζεται είναι ο Ομάρ Ματίν μετέδωσε το πρακτορείο Reuters. «Ο άνδρας που διέπραξε την επίθεση στο νυχτερινό κέντρο της Φλόριντας στην οποία σκοτώθηκαν 50 άνθρωποι και τραυματίστηκαν δεκάδες» είναι το κείμενο που συνοδεύει την φωτογραφία.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση από τους τζιχαντιστές του ISIS. Όπως επισημαίνεται από το Reuters, δεν είναι δυνατόν να επιβεβαιωθεί εάν στην φωτογραφία απεικονίζεται πραγματικά ο Ματίν. Σε έναν άλλο λογαριασμό στο Twitter που συνδέεται με τη τζιχαντιστική οργάνωση έχουν αναρτηθεί επίσης φωτογραφίες του ίδιου προσώπου και υποστηρικτές του Ισλαμικού Κράτους έχουν αναρτήσει μηνύματα όπου εκφράζουν την ικανοποίησή τους για την επίθεση.

Παράλληλα, σύμφωνα με δήλωση πράκτορα του FBI που επικαλείται το CNN, οι αρχές γνώριζαν ότι ο Ματίν ήταν από τους “συμπαθούντες” τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους! Το FBI μίλησε αρχικά για εγχώρια τρομοκρατία αλλά εκπρόσωπος του έσπευσε να σημειώσει πως όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά. Ακόμη και πίσω από το λουτρό αίματος να βρίσκονται ακραίοι ισλαμιστές.

“Έχουμε κάποιες ενδείξεις ότι το πρόσωπο αυτό ενδέχεται να ήταν συμπαθών αυτής της συγκεκριμένης ιδεολογίας, όμως δεν μπορούμε να το πούμε κατηγορηματικά”, εξήγησε ο ειδικός πράκτορας του FBI Ρον Χάρπερ όταν ρωτήθηκε για ενδεχόμενες διασυνδέσεις του δράστη με ακραίους ισλαμιστές.

Αν και τα πρώτα στοιχεία αναφέρουν ότι ο Ματίν, που ζούσε στην πόλη Port Saint Lucie της Φλόριντα, δεν είχε ποινικό μητρώο, ο βουλευτής Πιτ Κινγκ, πρόεδρος της Υποεπιτροπής αντιτρομοκρατίας και πληροφοριών της Βουλής των Αντιπροσώπων, υποστήριξε πως ο δράστης είχε εκπαιδευτεί στον χειρισμό όπλων. Ο βουλευτής Άλαν Γκρέισον, μιλώντας στο CNN, επιβεβαίωσε ότι ο δράστης ονομάζεται Όμαρ Ματίν και είναι Αμερικανός πολίτης.

Ο Ματίν μπήκε στο gay club Pulse περίπου στις 02:00 τα ξημερώματα της Κυριακής (12.06.2016) και άρχισε αμέσως να πυροβολεί. Όταν σταμάτησε, κράτησε περίπου 30 ομήρους, τους οποίους απελευθέρωσαν άνδρες των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας (SWAT). Κατά τη διάρκεια της ανταλλαγής πυροβολισμών ανάμεσα στον 30χρονο και τους αστυνομικούς, ο μακελάρης έπεσε νεκρός. Σύμφωνα με τις αρχές, ο δράστης είχε κλειστεί στις τουαλέτες μαζί με τους ομήρους όταν εισέβαλαν οι ειδικές δυνάμεις.

Κάποιοι από τους διασωθέντες δήλωσαν ότι ο δράστης πυροβολούσε κατά πάντων επί 15 λεπτά! Κάποιοι κατάφεραν να βγουν από το μαγαζί. Οι εικόνες από το σημείο συγκλονιστικές, με τραυματισμένους ανθρώπους που βρίσκονται στο έδαφος και να δέχονται τις πρώτες βοήθειες, την ώρα που η αστυνομία αντάλλαζε πυροβολισμούς με τον δράστη.

 

“Γύρω στις 5 το πρωί, ελήφθη η απόφαση να σώσουμε τους ομήρους που βρίσκονταν μέσα”, δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας του Ορλάντο Τζον Μίνα. Εκείνο που προκαλεί εντύπωση είναι πως πρόκειται για το δεύτερο αιματηρό περιστατικό στην ίδια περιοχή τις τελευταίες 48 ώρες. Είχε προηγηθεί η δολοφονία της τραγουδίστριας Κριστίνα Γκρίμι την Παρασκευή, σε απόσταση μόλις 5 χιλιομέτρων από το Pulse. Η νεαρή τραγουδίστρια δολοφονήθηκε από τον Κέβιν Τζέιμς Λόιμπιλ ενώ υπέγραφε αυτόγραφα μετά από συναυλία. Ο δράστης αυτοκτόνησε (αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι) λίγο αργότερα. Για την ώρα, οι δυο υποθέσεις δεν σχετίζονται.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version