«Ραγίζει η καρδιά μου όταν βλέπω τον πρόεδρο Τραμπ να κλείνει την πόρτα στα παιδιά, στις μητέρες και στους πατέρες που φεύγουν για να σωθούν από τη βία και τον πόλεμο (…) Ραγίζει η καρδιά μου βλέποντας την Αμερική να γυρίζει την πλάτη στο υπερήφανο παρελθόν της, (αυτό) της υποδοχής προσφύγων και μεταναστών», ήταν η αντίδραση της νεαρής Πακιστανής, που έλαβε το Νόμπελ Ειρήνης το 2014, σε μια ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα στη Νέα Υόρκη.
«Ραγίζει η καρδιά μου όταν βλέπω προσφυγόπουλα από τη Συρία, που υποφέρουν εδώ κι έξι χρόνια εξαιτίας ενός πολέμου για τον οποίο δεν ευθύνονται εκείνα, να γίνονται στόχος διακρίσεων. Σε αυτούς τους καιρούς αβεβαιότητας και προβλημάτων στον κόσμο, ζητώ από τον πρόεδρο Τραμπ να μη γυρίσει την πλάτη του στα πιο ανυπεράσπιστα παιδιά, στις πιο ανυπεράσπιστες οικογένειες του κόσμου», πρόσθεσε η ίδια.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Η Μαλάλα σώθηκε το 2012 από μια απόπειρα δολοφονίας των Πακιστανών Ταλιμπάν καθώς επέστρεφε από το σχολείο. Αφού ανέρρωσε στην Αγγλία, όπου ζει έκτοτε, έγινε υπερασπίστρια του δικαιώματος των κοριτσιών και των γυναικών στη μόρφωση.
Το πλήρες κείμενο του διατάγματος που υπέγραψε ο Τραμπ, για την «προστασία του έθνους έναντι της εισόδου ξένων τρομοκρατών στις ΗΠΑ», δεν έχει δοθεί ακόμη στη δημοσιότητα.
Σύμφωνα με ένα προσχέδιο του που δημοσίευσε την Τετάρτη η εφημερίδα Washington Post, οι αμερικανικές αρχές θα αναστείλουν για μήνες την είσοδο στη χώρα πολιτών επτά μουσουλμανικών χωρών: του Ιράκ, του Ιράν, της Λιβύης, της Σομαλίας, του Σουδάν, της Συρίας και της Υεμένης.
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ