Τρίτη, 23 Ιουλ.
29oC Αθήνα

Μάργκαρετ Θάτσερ: Ούτε συλλυπητήρια από την Αργεντινή!

Μάργκαρετ Θάτσερ: Ούτε συλλυπητήρια από την Αργεντινή!

Δεν της συγχώρεσαν ποτέ την αντίδρασή της στο πόλεμο των Φόκλαντ. Και τώρα που έφυγε από τη ζωή, δεν έστειλαν ούτε ένα συλλυπητήριο τηλεγράφημα. Ο «πόλεμος» Μάργκαρετ ΘάτσερΑργεντινής δεν τελείωσε ποτέ!

Ούτε μια ανακοίνωση, ούτε μια δήλωση, τίποτα, καμία αντίδραση από την Αργεντινή για το θάνατο της πρώην πρωθυπουργού της Βρετανίας, της γυναίκας που οδήγησε τη Βρετανία σε πόλεμο για τα νησιά Φόκλαντ.

Στις 2 Απριλίου 1982, η δικτατορική, τότε, κυβέρνηση της Αργεντινής εισέβαλε στα Νησιά Φόκλαντ, τα οποία αποτελούσαν έδαφος της Μεγάλης Βρετανίας, επί του οποίου όμως η Αργεντινή ήγειρε αξιώσεις ήδη από το 1830. Ξεκίνησε έτσι ο «πόλεμος των Φόκλαντ», καθώς η τότε πρωθυπουργός Μάργκαρετ Θάτσερ αντέδρασε σθεναρά, στέλνοντας επιτόπου ναυτική δύναμη για να επανακαταλάβει τα νησιά.

Πολλοί είναι εκείνοι στην Αργεντινή που θεωρούν την Θάτσερ υπεύθυνη για ό,τι συνέβη στη διάρκεια του πολέμου και κυρίως για την απόφασή της να βυθιστεί το πολεμικό πλοίο “Στρατηγός Μπελγκράνο” που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 323 στρατιώτες από την Αργεντινή, δηλαδή σχεδόν οι μισοί από τον συνολικό αριθμό των θυμάτων, από την πλευρά της Αργεντινής, στη διάρκεια της δίμηνης σύρραξης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πέθανε η Σιδηρά Κυρία, Μάργκαρετ Θάτσερ – Μεσίστιες οι σημαίες στην Βρετανία

Μάργκαρετ Θάτσερ: Η κόρη του μπακάλη που έγινε πρωθυπουργός της Αγγλίας

ΒΙΝΤΕΟ: Η Θάτσερ των Φώκλαντς και ο καβγάς με τον Μιτεράν για τους Exocet

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε