Κόσμος

Μαρία Ζαχάροβα για τις προκλήσεις των Τουρκοκυπρίων: Καταδίκη των επιθέσεων κατά της δύναμης του ΟΗΕ

Με καθυστέρηση πήρε επίσημη θέση η Ρωσία στα γεγονότα της πράσινης ζώνης στην Κύπρο όταν Τουρκοκύπριοι επιτέθηκαν με μπουλντόζες σε δυνάμεις του ΟΗΕ. «Πάντοτε είμαστε εναντίον ενεργειών σε βάρος των Ηνωμένων Εθνών», δήλωσε η Μαρία Ζαχάροβα, εκπρόσωπο του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών.

Σχολιάζοντας τις πρωτοφανείς σκηνές που εκτυλίχθηκαν στη νεκρή ζώνη της Κύπρου με Τουρκοκύπριους να επιτίθενται με μπουλντόζες σε οχήματα και προσωπικό του ΟΗΕ, η εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, Μαρία Ζαχάροβα ξεκαθάρισε ότι η Μόσχα «πάντοτε τασσόταν κατά ενεργειών εναντίον του ΟΗΕ».

Η κ. Ζαχάροβα πρόσθεσε ότι τα γεγονότα της Κύπρου δεν αποτελούν εξαίρεση, επισημαίνοντας παράλληλα τους κινδύνους που εγκυμονούν «η ατιμωρησία και τα διπλά μέτρα και σταθμά».

Ερωτηθείσα για την καθυστέρηση στην τοποθέτηση της Μόσχας στο περιστατικό στην πράσινη γραμμή, η εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών διευκρίνισε πως «η διευθέτηση του Κυπριακού είναι ευαίσθητο θέμα» και «δεν πρόκειται για αγώνα ταχύτητας».

Τέλος, η Ρωσίδα αξιωματούχος προανήγγειλε κοινό ψήφισμα στα Ηνωμένα Έθνη για την καταδίκη των επεισοδίων από τους Τουρκοκύπριους.

Παρακολουθήστε το σχετικό ρεπορτάζ του OPEN:

 

Να σημειωθεί ότι ο Ειδικός Αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ και επικεφαλής της ειρηνευτικής δύναμης των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο (ΟΥΝΦΙΚΥΠ), Κόλιν Στιούαρτ, θα ενημερώσει απόψε το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, μέσω βιντεοκλήσης.

Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Μαρίν Λε Πεν φεύγει, ο Ζορντάν Μπαρντελά έρχεται: Η επόμενη μέρα μετά τον απολεισμό της από τις προεδρικές εκλογές του 2027 στη Γαλλία
Το δικαστήριο του Παρισιού έκρινε σήμερα (31.03.2025) ένοχη την Λε Πεν για υπεξαίρεση δημοσίου χρήματος και της στέρησε το δικαίωμα του εκλέγεσθαι για 5 χρόνια
Μαρίν Λε Πεν
Η Χαμάς καλεί όλους τους Παλαιστίνιους να πολεμήσουν κατά του σχεδίου Τραμπ για εκτοπισμό των Παλαιστινίων
«Μην κρατήσετε ούτε ένα εκρηκτικό, ούτε μία σφαίρα, ούτε ένα μαχαίρι», είπε εκπρόσωπος της Χαμάς ζητώντας την συμπαράσταση του κόσμου για το σχέδιο του Αμερικανού προέδρου
Μαχητές της Χαμάς
Έκρηξη σε ανθρακωρυχείο στην Ισπανία - 4 νεκροί, 3 σοβαρά τραυματίες και τουλάχιστον 2 παγιδευμένοι εργάτες
Η έκρηξη σημειώθηκε στις Αστούριες, ενώ τουλάχιστον τρεις από τους τραυματίες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση καθώς φέρουν βαριά εγκαύματα και κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις
Ασθενοφόρο στην Ισπανία