Site icon NewsIT

Μαρίν Λε Πεν: Η νίκη μας απλώς καθυστερεί

07.07.2024 | 22:35
Μαρίν Λε Πεν: Η νίκη μας απλώς καθυστερεί

Marine Le Pen, member of parliament and French far-right National Rally (Rassemblement National - RN) party leader, arrives at the RN party headquarters in Paris, France, July 1, 2024. REUTERS/Benoit Tessier

Η Μαρίν Λε Πεν, μίλησε στους δημοσιογράφους μετά τα αποτελέσματα των exit polls, που δείχνουν τρίτο το κόμμα της στον β’ γύρο των εκλογών στη Γαλλία

Η Μαρίν Λε Πεν είπε ότι η νίκη του κόμματός της  στη Γαλλία «έχει μόνο καθυστερήσει» και ότι «βλέπει τους σπόρους της αυριανής νίκης στο σημερινό αποτέλεσμα». 

Η Λε Πεν, η οποία έχει θέσει τρεις φορές ανεπιτυχώς υποψηφιότητα για την προεδρία, δήλωσε επίσης ότι η κατάσταση του προέδρου Μακρόν είναι ανυπόφορη.

Στην «αφύσικη συνεργασία» της παράταξης του προέδρου Μακρόν και των κομμάτων της αριστεράς απέδωσε νωρίτερα ο Ζορντάν Μπαρντελά το γεγονός ότι παρά τις δημοσκοπήσεις το κόμμα του, ο ακροδεξιός Εθνικός Συναγερμός, ήρθε τρίτος στον σημερινό δεύτερο γύρο των βουλευτικών εκλογών στην Γαλλία.

Ο Μπαρντελά έκανε λόγο για «ατιμωτική συνεργασία» και κατηγόρησε την κυβερνητική παράταξη ότι με τις εκλογικές συνεργασίες που συνήψε «πέταξε τη Γαλλία στα χέρια του Μελανσόν».

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version