Κόσμος

Μάρκο Ρούμπιο: Θα χρειαστεί χρόνος για ειρηνευτική συμφωνία ανάμεσα σε Ρωσία και Ουκρανία

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάρκο Ρούμπιο τόνισε πως Ουάσινγκτον θα εξετάσει τις προϋποθέσεις που έθεσε η Ρωσία για μια κατάπαυση του πυρός με την Ουκρανία στη Μαύρη Θάλασσα.

Παράλληλα ο Μάρκο Ρούμπιο προειδοποίησε πως θα χρειαστεί χρόνος μέχρι να επιτευχθεί μια ειρηνευτική συμφωνία ανάμεσα στην Ουκρανία και τη Ρωσία.

«Δεν θα είναι απλό. Θα χρειαστεί χρόνος όμως, τουλάχιστον, είμαστε σε αυτόν τον δρόμο και συζητάμε πράγματα», είπε ο Ρούμπιο στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από το Κίνγκστον της Τζαμάικας.

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας είπε ότι οι συμφωνίες που επιτεύχθηκαν με το Κίεβο και τη Μόσχα είναι «κατ’ αρχήν». Η Ουάσινγκτον θα εξετάσει τους όρους που έθεσε η Ρωσία και θα αποφασίσει πώς θα προχωρήσει.

Οι ΗΠΑ κατέληξαν σε ξεχωριστές συμφωνίες με την Ουκρανία και τη Ρωσία, που αφορούν την παύση των επιθέσεων στη θάλασσα και εναντίον ενεργειακών υποδομών. Οι ΗΠΑ συμφώνησαν να πιέσουν για την άρση ορισμένων από τις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στη Μόσχα.

Λίγο μετά τις ανακοινώσεις που έκανε η Ουάσινγκτον, το Κρεμλίνο ανέφερε ότι οι συμφωνίες για τη Μαύρη Θάλασσα δεν θα τεθούν σε εφαρμογή παρά μόνο εάν αποκατασταθεί η σύνδεση ορισμένων ρωσικών τραπεζών με το διεθνές χρηματοοικονομικό σύστημα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Συναγερμός για αεροπορικές επιδρομές στο Κίεβο, ισχυρές εκρήξεις στη Μικολάιφ μετά το τέλος της εκεχειρίας
«Καλούμε τους κατοίκους της πόλης να μεταβούν αμέσως στα πλησιέστερα καταφύγια και να παραμείνουν εκεί μέχρι τη λήξη του συναγερμού», ανακοίνωσε η στρατιωτική διοίκηση του Κιέβου
Συναγερμός σε πολλές πόλεις της Ουκρανίας
Εκεχειρία στα χαρτιά: Οι αλληλοκατηγορίες Ρωσίας – Ουκρανίας για παραβάσεις και το «όχι» του Πούτιν για παράταση
Οι ΗΠΑ θα αποσυρθούν από τις προσπάθειες μεσολάβησης για ειρήνη, εκτός εάν υπάρξουν σαφείς ενδείξεις προόδου σύντομα, δήλωσαν ο Ντόναλντ Τραμπ και ο υπουργός Εξωτερικών του Μάρκο Ρούμπιο
Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν 1