Τρίτη, 19 Νοε.
17oC Αθήνα

Μαρόκο: Κατέγραψαν σε video και ανέβασαν τη δολοφονία των δυο τουριστριών

Μαρόκο τουρίστριες

Η 24χρονη Λουίζα Βεστεράγκερ Γέσπερσεν από τη Δανία και η 28χρονη Μάρεν Ούλαντ από τη Νορβηγία είναι τα θύματα της διπλής δολοφονίας στο Μαρόκο. Τα θύματα τζιχαντιστών που όχι μόνο τις κατακρεούργησαν αλλά κατέγραψαν τα πάντα σε video, το οποίο και ανέβασαν στα social media.

Τα άψυχα σώματα των δυο γυναικών βρέθηκαν την περασμένη Δευτέρα σε μια απομονωμένη περιοχή στο Μαρόκο, κοντά στο χωριό Ιμλίλ, στο βουνό Άτλας. Οι δυο νεαρές σπούδαζαν σε πανεπιστήμιο της Νορβηγίας και βρίσκονταν στο Μαρόκο τις τελευταίες εβδομάδες.

Στο σοκαριστικό video που οι τζιχαντιστές δολοφόνοι φρόντισαν να ανεβάσουν στα social media έχει καταγραφεί η στιγμή που αποκεφαλισμού της άτυχης Λουίζα Βεστεράγκερ Γέσπερσεν. Δεν άργησε να αναπαραχθεί από άλλους οπαδούς και υποστηρικτές του ISIS.

Η Λουίζα Βεστεράγκερ Γέσπερσεν
Μάρεν Ούλαντ

Στο βίντεο φαίνεται ένας άνδρας με ένα μεγάλο μαχαίρι στα χέρια να αποκεφαλίζει την άτυχη 24χρονη από τη Δανία και να φωνάζει την ώρα που τη σκοτώνει «είναι θέλημα του Αλλάχ». Στο ίδιο βίντεο, οι δράστες ακούγονται επίσης να λένε πως η δολοφονία των δυο τουριστριών είναι πράξη εκδίκησης για τα αεροπορικά πλήγματα των δυτικών στη Συρία. «Αυτό είναι για τη Συρία. Ιδού τα κεφάλια των θεών σας. Αυτή είναι εκδίκηση για τα αδέρφια μας στη Χατζίν (σ.σ. πόλη της Συρίας που ήταν υπό τον έλεγχο του ISIS πριν την ανακαταλάβει ο στρατός του Άσαντ και οι σύμμαχοί του)» ακούγεται να λέει ένας από τους τζιχαντιστές.

Εικόνα από βίντεο στο οποίο τέσσερις ύποπτοι δίνουν όρκο πίστης στο Ισλαμικό Κράτος και στον ηγέτη του, Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκνταντί

Το βίντεο θυμίζει πολύ εκείνα του Ισλαμικού Κράτους με την εκτέλεση ομήρων. Θεωρείται πως έχει καταγραφεί από κινητό τηλέφωνο.

Αν και ακόμη το Ισλαμικό Κράτος δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για τη δολοφονία των δυο γυναικών, πολλοί οπαδοί του δεν έχασαν ευκαιρία να πανηγυρίσουν στα social media το θάνατό τους. Το Twitter και το YouTube έσπευσαν να το κατεβάσουν μόλις εμφανίστηκε.

Οι εταιρίες χρησιμοποιούν κοινή βάση δεδομένων που καταγράφει τα ψηφιακά «αποτυπώματα» εξτρεμιστικού περιεχομένου, ώστε να μπορεί αυτό να κατέβει το συντομότερο. Ειδοποιούνται μάλιστα αν κάποιος επιχειρήσει να το ανεβάσει ξανά. Έχουν επίσης ειδικούς αναλυτές που παρακολουθούν και ενεργούν σε τέτοιες περιπτώσεις.

Πηγή: Daily Mail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις