Κόσμος

Με 30 πόντους οι αλλοδαποί θα παίρνουν άδεια παραμονής

Οι αρμόδιοι υπουργοί της Ιταλίας παρουσίασαν την νέα άδεια παραμονής "με πόντους" για τους μετανάστες.  

Οι υπουργοί Εργασίας Μαουρίτσιο Σακόνι και Εσωτερικών Ρομπέρτο Μαρόνι, παρουσίασαν τη νέα άδεια παραμονής για τους μετανάστες που θα ισχύσει τους επόμενους μήνες, μετά από διάταγμα που θα εγκριθεί από την κυβέρνηση Μπερλουσκόνι.

Ο κάθε μετανάστης, μετά τη χορήγηση της προσωρινής άδειας παραμονής, θα έχει στη διάθεσή του δύο χρόνια, για να καλύψει τις προϋποθέσεις για την μόνιμη άδεια παραμονής, όπως η αποδεδειγμένη γνώση της ιταλικής γλώσσας, η εγγραφή στο εθνικό σύστημα υγείας, η φοίτηση των παιδιών στο σχολείο, διαφάνεια και νομιμότητα σε ότι αφορά την ενοικίαση σπιτιών. Κάθε φορά που θα εκπληρώνει μία προϋπόθεση θα παίρνει και συγκεκριμένους πόντους.

Προκειμένου να ανανεώσει την άδεια του στο τέλος ο μετανάστης θα πρέπει να έχει “μαζέψει” 30 πόντους μέσα σε δύο χρόνια. Ωστόσο θα δίνεται παράταση ενός χρόνου σε εξαιρετικές περιπτώσεις και μετά το τέλος της προθεσμίας αν δεν έχει τους πόντους θα αποφασίζεται αυτόματα η απέλαση του.

Ο υπουργός Εσωτερικών Ρομπέρτο Μαρόνι, εξήγησε ότι “με τον τρόπο αυτό, θα δείξουμε τι πρέπει να κάνει ο καθένας, για να αφομοιωθεί στην κοινωνίας μας. Αν οι υποδείξεις γίνουν πράξη, σημαίνει ότι ο ξένος θέλει να αφομοιωθεί. Αν δεν το κάνει, μας δείχνει ότι δεν τον ενδιαφέρει”.

Ο υπουργός Εργασίας Μαουρίτσιο Σακόνι, πρόσθεσε ότι “τα μαθήματα ιταλικής γλώσσας, θα οργανωθούν από το δημόσιο και δεν θα είναι επί πληρωμή”.

Ωστόσο η αντιπολίτευση στην Ιταλία είναι αντίθετη με το τις νέες άδειες, καθώς δεν είναι εύκολο να οι μετανάστες να μαζέψουν τους πόντους, αφού για παράδειγμα τα μαθήματα ιταλικών γίνονται μόνο από εθελοντές και την εκκλησία.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο εκλεκτός του Τραμπ, επιχειρηματίας Ντέιβιντ Περντού, νέος πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Κίνα
Με φόντο τον εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ - Κίνας, ο πρώην επικεφαλής του αμερικανικού κολοσσού αθλητικών ρούχων και υποδημάτων Reebok και της αλυσίδας καταστημάτων Dollar General, αναλαμβάνει πρεσβευτής στο Πεκίνο
Ντέιβιντ Περντιού
Οι καρδινάλιοι στο Κονκλάβιο που θα εκλέξει τον νέο Πάπα θα είναι 133 - Το απόγευμα της 7ης Μαΐου αρχίζει η ιστορική διαδικασία
Στο Κονκλάβιο, για την εκλογή του διαδόχου του αείμνηστου Πάπα Φραγκίσκου, πρόκειται να πάρουν μέρος 133 καρδινάλιοι, όλοι τους ηλικίας έως 80 ετών
Καρδινάλιοι 1