Κόσμος

Με αλεξίσφαιρο γιλέκο ο Τζάστιν Τριντό σε προεκλογική εκστρατεία

Ο Καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό, που διεξάγει προεκλογική εκστρατεία με στόχο την επανεκλογή του στις 21 Οκτωβρίου, αναγκάστηκε να φορέσει αλεξίσφαιρο γιλέκο σε συγκέντρωση στο Οντάριο.

Και αυτό γιατί όπως αποκάλυψε το δίκτυο CBC έπρεπε να παρθεί αυτό το μέτρο καθώς υπήρχαν “απειλές” για την ασφάλεια του Τζάστιν Τριντό.

Ο κ. Τριντό εμφανίστηκε με καθυστέρηση μιάμισης και πλέον ώρας σε προεκλογική συγκέντρωση στη Μισισάουγκα, πόλη στα προάστια του Τορόντο, όπου παρευρίσκονταν περίπου 2.000 υποστηρικτές του.

Φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο κάτω από το πουκάμισο του, καθώς και σακάκι, ενώ συνήθως στις προεκλογικές συγκεντρώσεις φορά μόνο πουκάμισο, σύμφωνα με το ίδιο δίκτυο.

Αναπτύχθηκαν «μια μεγαλύτερη από το συνηθισμένο ομάδα σωματοφυλάκων» και «υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της αστυνομίας» ύστερα από μια «απειλή για την ασφάλεια», σύμφωνα με το αγγλόφωνο δίκτυο, που επικαλέστηκε πηγές από τη φιλελεύθερη παράταξη.

Οι υπεύθυνοι της προεκλογικής εκστρατείας του Τριντό δεν θέλησαν να σχολιάσουν για ποιο λόγο υπήρξαν ενισχυμένα μέτρα ασφαλείας στη χθεσινή συγκέντρωση.

Ο Τριντό εκφώνησε την ομιλία του χωρίς απρόοπτα, έχοντας γύρω του πολλούς αστυνομικούς, και στη συνέχεια κατέβηκε από τη σκηνή για να χαιρετίσει τον κόσμο πριν αποχωρήσει από την αίθουσα. Η σύζυγός του Σοφί Γκρεγκουάρ Τριντό, που επρόκειτο να τον παρουσιάσει στην σκηνή, τελικά δεν τον προλόγισε σύμφωνα με πολλά μέσα ενημέρωσης.

Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Στο αρχείο με απόφαση Ντόναλντ Τραμπ οι κατηγορίες για διαφθορά σε βάρος του δημάρχου της Νέας Υόρκης, Έρικ Άνταμς
Το υπουργείο κατηγορείται ότι «παζάρεψε» την παύση της δίωξης του δημάρχου, με αντάλλαγμα τη δέσμευσή του ότι θα αντιμετωπίσει την παράτυπη μετανάστευση
Ο Έρικ Άνταμς
Οι ΗΠΑ ανακαλούν το διαβατήριο του πρώην προέδρου της Κόστα Ρίκα και βραβευμένου με Νόμπελ Ειρήνης, Όσκαρ Άριας
Ο ακριβής λόγος δεν έχει διευκρινιστεί, όμως ο 84χρονος Άριας έχει επικρίνει ανοικτά τις πολιτικές των απελάσεων μεταναστών και των δασμών που έχει υιοθετήσει ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ
Ο πρώην πρόεδρος της Κόστα Ρίκα, Όσκαρ Άριας