Σάββατο, 6 Ιουλ.
32oC Αθήνα

Με λευκή ρόμπα ο Μπερλουσκόνι – “Συνεργάτης της Μαφίας”, λέει το δικαστήριο

Με λευκή ρόμπα ο Μπερλουσκόνι – “Συνεργάτης της Μαφίας”, λέει το δικαστήριο

Το δικαστήριο της Ρώμης αποφάνθηκε πως ο πρώην “Καβαλιέρε” βοηθήθηκε από την ιταλική μαφία ώστε να χτίσει την περιουσία του και την πολιτική του καριέρα. Την ίδια ώρα ο πρώην πρωθυπουργός απαθαναστίστηκε από το φωτογραφικό φακό στο κέντρο φροντίδας ηλικιωμένων φορώντας λευκή ιατρική ρόμπα.

Το δικαστήριο της Ρώμης αποφάνθηκε πως ο άλλοτε ισχυρός άνδρας της Ιταλίας συνεργάστηκε με την Κόζα Νόστρα ώστε να δημιουργήσει την τεράστια περιουσία του και να χτίσει την πολιτική του καριέρα. Ο Μπερλουσκόνι διέψευδε παρόμοιες κατηγορίες με κάθε ευκαιρία, ωστόσο, σύμφωνα με το δικαστήριο, από το 1974 έως το 1992, ο πρώην γερουσιαστής Μαρτσέλο Ντελ’Ούτρι, ο οποίος καταδικάστηκε για σχέσεις με τη μαφία, αποτελούσε τον “εγγυητή της συμφωνίας του Μπερλουσκόνι με την Κόζα Νόστρα”.

Σημειώνεται πως πριν από λίγες ημέρες, ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας επιτέθηκε στον κρατικό τηλεοπτικό σταθμό Rai, αναφέροντας πως οι τηλεοπτικές σειρές που προβάλλονται προωθούν τη μαφία.

Παράλληλα, σύμφωνα με το βιβλίο “Stress Test”, του Αμερικανού πρώην υπουργού Οικονομικών, Τίμοθι Γκάιτνερ, ιθύνοντες της ΕΕ του πρότειναν να στηρίξει ένα συγκεκριμένο σχέδιο για να πειστεί ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι να παραιτηθεί από πρωθυπουργός.

Όλα αυτά, την ώρα που ο Μπερλουσκόνι δηλώνει πως έχει εντυπωσιαστεί από το έργο των υπαλλήλων του κέντρου φροντίδας ηλικιωμένων, στο οποίο οφείλει να παρουσιάζεται μία φορά την εβδομάδα για να βοηθά ανθρώπους που δεν μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν και τονίζει ότι σκοπεύει να προσφέρει πολλά. Τη φωτογραφία στην οποία απεικονίζεται ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι φορώντας λευκή, ιατρική ρόμπα, δημοσίευσε το ιταλικό περιοδικό “Chi”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η μεγαλύτερη τιμωρία για τον Μπερλουσκόνι: Τον στέλνουν στο… γηροκομείο!

Ο Μπερλουσκόνι ψάχνει γονείς για τα αδέσποτα ζώα

Του έκοψαν και το Καβαλιέρε του Μπερλουσκόνι

Μπερλουσκόνι: Από τα “μωρά” στους… ηλικιωμένους!

Ο Μπερλουσκόνι θα φροντίζει ασθενείς με Αλτσχάιμερ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε