Κόσμος

Μεγάλα προβλήματα από την ισχυρή χιονόπτωση στην Ιαπωνία

Στο έλεος μιας σφοδρότατης κακοκαιρίας βρίσκεται η Ιαπωνία. Οι ισχυρές χιονοπτώσεις στην κεντρική και βόρεια χώρα έχουν προκαλέσει μεγάλα προβλήματα.

Κοινότητες στις συγκεκριμένες περιοχές της Ιαπωνίας έχουν αποκλειστεί και περίπου 10.000 νοικοκυριά έχουν μείνει χωρίς ρεύμα.

Οι ισχυρές χιονοπτώσεις σημειώθηκαν κυρίως στους νομούς Νιιγκάτα και Γκούνμα, στους οποίους το χιόνι έφτασε περίπου τα δύο μέτρα σε τρεις ημέρες, σύμφωνα με το δημόσιο δίκτυο NHK.

Εξαιτίας της σφοδρότατης κακοκαιρίας η κυβέρνηση της Ιαπωνίας κάνει σήμερα (17.12.2020) έκτακτη σύσκεψη για το πως θα αντιμετωπιστεί η κατάσταση.

https://youtu.be/ySY9ulHi9r8

Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Γιοσιχίντε Σούγκα αναμένεται να μετάσχει σε έκτακτη συνεδρίαση με τους αξιωματούχους των αρμόδιων υπουργείων και υπηρεσιών σήμερα το απόγευμα, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του.

Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Να ελέγξει και την ενημέρωση επιχειρεί ο Τραμπ: «Μην πιστεύετε πλέον τις ειδήσεις από τον Λευκό Οίκο», λέει η Ένωση Ανταποκριτών
Η WHCA δεν μπορεί «να διευκολύνει ένα pool στο οποίο ο πρόεδρος, και όχι το σώμα των δημοσιογράφων και το κοινό που εκπροσωπούν, αποφασίζει ποιος μπορεί και ποιος όχι να τον καλύπτει»
Δημοσιογράφοι στο Οβάλ Γραφείο
Ο Στάρμερ βλέπει σε λίγες ώρες τον Τραμπ στην Ουάσινγκτον και ο Ζελένσκι θα πάει από εκεί στο Λονδίνο
Ο Στάρμερ αναμένεται μετά τον Μακρόν να τονίσει και αυτός στον Τραμπ ότι είναι αναγκαία η υποστήριξη των ΗΠΑ σε ενδεχόμενη ανάπτυξη ευρωπαϊκών στρατευμάτων στην Ουκρανία
Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Κιρ Στάρμερ σε εκδήλωση στο Λονδίνο για τα τρία χρόνια από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία